Nemiešajte sa do našich záležitostí, odkazuje Nemecku Eritrea

    0
    Prezident Eritrey Isaias Afwerki (Autor: TASR)

    Eritrejská vláda takto reagovala na vyhlásenie nemeckého ministra zahraničných vecí Heika Maasa kritizujúce Eritreu za dodržiavanie ľudských práv.

    Eritrejské ministerstvo informácií v sobotňajšom vyhlásení s názvom Cynický postoj Nemecka uviedlo, že “otrepaná a skreslená historka, bohužiaľ, odráža dlhodobý nepriateľský postoj nemeckej vlády voči Eritrei a voči perspektíve rozvíjajúceho sa zbližovania medzi Eritreou a Etiópiou”.

    Etiópia a Eritrea prerušili všetky vzájomné diplomatické väzby po pohraničnej vojne v rokoch 1998-2000, ktorá si vyžiadala desaťtisíce ľudských životov. V júni tohto roka nastal diplomatický odmäk, keď Etiópia po vedením nového reformátorského vodcu vyhlásila, že bude plne akceptovať podmienky predtým odmietanej mierovej dohody.

    Heiko Maas však 12. októbra upozornil, že historická mierová dohoda medzi týmito dvoma krajinami neviedla k reforme v oblasti ľudských práv v Eritrei.

    Podľa nemeckého ministra rozvoja Gerda Müllera je v súčasnosti v Nemecku približne 75.000 žiadateľov o azyl z Eritrey, pričom len tento rok žiadalo o azyl približne 15.000 mladých Eritrejčanov.

     

    - Reklama -