Izraelská armáda zmarila ďalší palestínsky útok

    0
    Kontrola izraelskej polície. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    K incidentu došlo v Predjordánsku, na križovatke neďaleko mesta Hebron a židovskej osady Kirjat Arba.

    Izraelská armáda spresnila, že hliadkujúci izraelský vojak vyhodnotil konanie útočníka ako pokus o teroristický útok a zneutralizoval ho paľbou. Palestínčan pri nej utrpel ľahké zranenie kolena. K zraneniam osôb na izraelskej strane nedošlo.

    Vlna podobných útokov palestínskych Arabov proti izraelským Židom vypukla v roku 2015. Počet takýchto útokov síce odvtedy postupne klesal, ale v posledných dňoch sa objavili obavy z ich opätovného nárastu. 

    Koncom októbra bol totiž zneutralizovaný palestínsky útočník, ktorý mal v úmysle nožom zaútočiť na vojakov čakajúcich na autobusovej stanici na severe Predjordánska. 

    K tomuto útoku došlo dva týždne po tom, ako 23-ročný Palestínčan v priemyselnom parku v izraelskej osade Barkan na západe Predjordánska zastrelil dvoch ľudí. Tretia osoba pri útoku utrpela zranenia. Útočník, 23-ročný Palestínčan, je stále na úteku.

    V podnikoch nachádzajúcich sa v priemyselnom parku v osade Barkan, ktorá leží približne 30 kilometrov severovýchodne od mesta Tel Aviv, pracujú Izraelčania aj Palestínčania. Park je často vydávaný za symbol ich spolužitia a hospodárskej spolupráce.

    - Reklama -