Predseda Strany európskych socialistov Stanišev ocenil Šefčoviča zato, že podporil kandidatúru Timmermansa

    0
    Maroš Šefčovič (Autor: TASR)

    O pozíciu lídra volebnej kandidátky PES, ktorá zahŕňa možnosť uchádzať sa o post budúceho predsedu Európskej komisie, mal záujem aj Maroš Šefčovič.

    “Šefčovič je skutočný tímový hráč. Tento signál jednoty odráža celkovú atmosféru medzi členmi PES a jej podporovateľmi. Maroš bude zohrávať dôležitú úlohu v nadchádzajúcich europarlamentných voľbách, a to aj za hranicami Slovenska, na európskej scéne. Už dnes je pozitívnym príkladom toho, ako zastupovať záujmy ľudí na najvyšších postoch v Bruseli a ako presadzovať pozitívne a pokrokové zmeny v Únii, osobitne v oblasti modernizácie európskej ekonomiky a konvergencie,” uviedol Stanišev v správe pre médiá. 

    Správa bola vydaná po oficiálnom oznámení, že Timmermans sa stal jediným volebným kandidátom eurosocialistov.

    Podľa Staniševa ide o významný posun, pokiaľ ide o voľbu top kandidáta európskych socialistov na možného šéfa budúcej Európskej komisie. Pripomenul, že PES pripravila otvorený proces nominácií pre volebného lídra a diskusie medzi členskými stranami. Tie prebehli pod vedením portugalského premiéra Antónia Costu a umožnili zjednotiť sa okolo silného kandidáta, ktorý zastupuje všetky strany a všetkých európskych občanov. 

    Stanišev zdôraznil, že obaja kandidáti – Šefčovič aj Timmermans – prispeli k pozitívnych diskusiám a predstavili svoje vízie o budúcnosti Európy.

    “PES má vo Fransovi Timmermansovi silného spoločného kandidáta. Predstavuje zmenu smerovania pre Európu a do centra nášho volebného programu stavia hodnoty sociálnej spravodlivosti, rovnosti a udržateľnosti,” uviedol Stanišev. 

    Dodal, že Timmermans je v EÚ všeobecne uznávaný ako obranca zásad demokracie a právneho štátu a je známy aj ako bojovník za rovnosť a práva žien. “Som si istý, že Frans je tou osobou, ktorú potrebujeme, aby viedla boj proti škodám, ktoré boli spôsobené EÚ, a že vynaloží maximálne úsilie pre spojenie progresívnych síl v Európe v mene sociálnej, spravodlivej a demokratickej Európskej únie,” uviedol Stanišev.

     

    - Reklama -