Karel Gott šíri proputinovské lži, zaznelo od analytika inštitútu Evropské hodnoty

    0
    Karel Gott (Autor: Hans Štembera)

    Český pesničkár Jaromír Nohavica si prevzal vyznamenanie z rúk ruského prezidenta Vladimira Putina. Vzbudil tým smútok nielen u Poliakov, ktorí ho majú veľmi radi. Aj mnoho českých osobností, napríklad expremiér Mirek Topolánek, za to Nohavicu skritizovalo.

    Jakub Janda z think tanku Evropské hodnoty však na sociálnej sieti Facebook konštatoval, že Jaromír Nohavica nie je jediný český spevák, ktorého možno označiť za ruského „užitočného idiota“.

    „Keď hovoríme o Jarkovi Nohavicovi ako ruskom užitočnom idiotovi, tak, prosím, nezabúdajme na hrdinu Aeronetu Karla Gotta. Ten dnes šíri tie najväčšie výplachy, teda proputinovské lži od iluminátov ovládajúcich svet po tvrdenie, že za okupáciu v roku 1968 nemôže Rusko, ale Američania, ktorí ho ,umožnili‘. Nejako sa nám zvyšuje počet starších známych mužov, ktorým regulárne hrabne a začnú asi kloktať Savo,“ napísal Janda na sociálnej sieti.

    Zdroj: Facebook / Jakub Janda

    Patrí sa dodať, že Karel Gott pred pár dňami v rozhovore pre Český rozhlas poznamenal, že v roku 1968 síce prišli do Československa sovietske tanky a sovietski vojaci vraždili československých občanov, ale všetko sa dialo so súhlasom USA.

    - Reklama -