Kollár sa pustil do Lajčáka: Marakéšska blbosť! Slniečkari a kaviareň, tu máte svoju krátkozrakosť

    0
    Boris Kollár a Miroslav Lajčák (Autor: TASR)

    „Takže slniečkari, kaviareň, OKS a ďalší nezaradení poslanci – už chápete, že je zlé, že zostal pôvodný zákon výberu ústavných sudcov? Teraz Lajčák charakterne podá demisiu, lebo je proeurópsky a proimigračný, pretože tú marakéšsku blbosť sám tvoril,“ začal kriticky Kollár.

    Podľa jeho názoru by nebolo dobré, ak by podal demisiu. Napriek tomu, že by sa vzoprel Robertovi Ficovi a všetci by ho za to chválili, do boja o prezidentské kreslo by mohol ísť ako nezávislý. Myslí si, že ak teraz má so straníckym tričkom Smeru vysokú podporu ľudí v prieskumoch, rovnaká situácia bude aj v prípade, ak by podal demisiu a bol nezávislý, pretože by voľby pravdepodobne vyhral.

    „A čo stačí Ficovi? Aby za neho zahlasovalo približne 67 poslancov, čo hravo zvládne SNS, Smer a traja nezaradení poslanci (Radoslav Holúbek, Peter Marček a Martina Šimkovičová – pozn. redakcie) a tradá, máme kandidáta na post ústavného sudcu JUDr. Roberta Fica. Vy si myslíte, že Lajčák ho nevymenuje? Tak to budete kukať,“ konštatoval šéf Sme rodina.

    Voľba ústavných sudcov

    Dodal, že ak by zhruba pred mesiacom parlament schválil novelu zákona o voľbe ústavných sudcov, tak by na vymenovanie kandidáta bolo treba buď 90 hlasov bez prezidenta, alebo 76 hlasov s vymenovaním prezidenta. „Fico by dnes 76 hlasov nenazbieral za žiadnych okolností, pretože poslanci Mosta by mu svoj hlas nedali. Hlavná vec, že ste sa navážali do nás, a tu vidíte vlastnú krátkozrakosť v priamom prenose.

    Práve nám prichádza vzbúrenec proti Ficovi, už nezávislý kandidát na prezidenta pán Miroslav Lajčák a ešte mu budete tlieskať,“ uviedol s tým, že celá situácia sa zmení v prípade, ak súčasný prezident Andrej Kiska ohlási svoju opätovnú kandidatúru.  

    Demisia

    Miroslav Lajčák v utorok 20. novembra pred rokovaním vlády vyhlásil, že vzhľadom na nezhody týkajúce sa Globálneho paktu OSN o migrácii zvažuje aj svoju demisiu z postu ministra zahraničných vecí. „Odkedy som vo funkcii ministra, presadzujem víziu Slovenska, ktoré je demokratické, európske, ktoré je súčasťou riešení. Ale ak prevažujúca vôľa poslancov bude, že sa chce Slovensko izolovať, chce byť súčasťou problémov a nechá riešenia na iných, tak ja nemôžem takú politiku presadzovať,“ uviedol.

    Vo svojom vyjadrení kritizoval aj predsedu Smeru Roberta Fica za jeho video na sociálnej sieti. Dodal, že sa s ním rozprával predtým, ako dané video zavesil na svoju facebookovú stránku. „Ten základný element tam ale bol. Že nemôžeme sedieť za pecou alebo dávať statusy na FB, ale ak máme nejaké výhrady, treba ich komunikovať. Nie je to o tomto dokumente, tu ide o preferencie, všetci riešia našu malú zápecnícku politiku,“ vysvetlil. Nechápe, prečo ho na jednej strane pasujú do roly kandidáta prezidenta, ale na druhej strane kvázi zlyhal.

    - Reklama -