Na čele národnej rady nemôže stáť usvedčený plagiátor, klamár a podvodník, tvrdí Nicholsonová

    0
    Lucia Ďuriš-Nicholsonová a Andrej Danko (Autor: TASR)

    “Dnes tu stojíme nie preto, aby sme odvolali Andreja Danka z funkcie predsedu NR SR pre to, čo urobil pred 18 rokmi, keď získal titul podvodom,” vyhlásila Nicholsonová. Odvolať Danka z funkcie chcú podľa jej slov preto, ako sa zachoval, keď hrozilo, že sa prevalí pravda o jeho rigoróznej práci. “Hovoril, že o jeho vine môže rozhodnúť len súd. My sme žiadali politickú zodpovednosť, nie trestnoprávnu,” dodala.

    “Na čele NR SR a v druhej najvyššej ústavnej funkcii nemôže stáť usvedčený plagiátor, klamár a podvodník,” uviedla Nicholsonová s odvolaním na informácie Denníka N. 

    “Andrej Danko ako podvodník prichytený pri čine nechal utajiť svoju prácu. Klamal ako druhy ústavný činiteľ, nie ako študent,” doplnila podpredsedníčka parlamentu.

    Tibor Bernaťák (SNS) uviedol, že Ústavnoprávny výbor prerokoval návrh na odvolanie Andreja Danka z funkcie predsedu parlamentu. Informoval, že výbor neprijal uznesenie z dôvodu, že navrh uznesenia nezískal suhlas potrebnej väčšiny poslancov. Písomne je do rozpravy prihlásených 13 poslancov. 

    Danko sám hovoril, že chce, aby sa o dôvere voči jeho osobe hlasovalo, pripustil aj naštrbené vzťahy v koalícii. Zároveň dodal, že je pripravený na akékoľvek rozhodnutie. Trvá na tom, že svoju rigoróznu prácu robil s najlepším vedomím a svedomím. Zároveň v pléne vyhlásil, že sprístupní dôkazy o svojej rigoróznej práci. 

     

    - Reklama -