Nebudem kandidovať do Európskeho parlamentu. Mojím cieľom je vyhrať parlamentné voľby a prevziať moc, tvrdí Sulík

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)

    Predseda SaS a europoslanec Richard Sulík nebude kandidovať v budúcoročných májových voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to v úvode programovej konferencie SaS, ktorá sa koná v Bratislave. Povedal tiež, že bez ohľadu na to, čo bude po parlamentných voľbách, v prípade, že SaS dosiahne lepší výsledok ako v roku 2016, bude opätovne kandidovať za predsedu. Budúci rok chce Sulík venovať kampani.”Náš jasný cieľ nie je len dosiahnuť najlepší volebný výsledok v našej histórii, ale vyhrať parlamentné voľby v roku 2020 alebo skôr.

    Máme na to všetko, osoby, obsah a organizáciu. Po 10 rokoch sme pripravení, máme cieľ, odhodlanie, ale aj povinnosť. Budeme úprimne bojovať za slušné Slovensko, sme jediná alternatíva pre Slovensko,” vyhlásil Sulík, podľa ktorého je SaS pripravená vymeniť Smer-SD.

    “Sme komplexnou ponukou na prevzatie zodpovednosti za našu krásnu krajinu,” uviedol Sulík, ktorý oznámil, že nebude už kandidovať v eurovoľbách a budúci rok chce venovať kampani. V nej chce Sulík osobne vysvetľovať, že SaS ide zo Slovenska “spraviť krajinu, v ktorej sa oplatí žiť, pracovať a podnikať”. Len SaS vie podľa jeho slov dať všetkým voličom ucelenú ponuku, program, ľudí, zázemie.

    Povedal tiež, že bez ohľadu na to, čo bude po parlamentných voľbách, v prípade, že SaS dosiahne lepší výsledok ako v roku 2016, bude opätovne kandidovať za predsedu.

    Šéf liberálov nepovedal, s kým chce SaS spolupracovať, počká si na výsledky parlamentných volieb. Dotkol sa aj nových politických strán a úvah o strane prezidenta SR Andreja Kisku. U hlavy štátu Sulík nevidí odhodlanie prevziať zodpovednosť, keďže stále odkladá vyjadrenie o svojej politickej budúcnosti. O vzniknutých nových stranách Sulík povedal, že by mali nabrať skúsenosť. “Považujem za podstatné mať skúsenosť,” doplnil. 

     

    - Reklama -