So zákonom, ktorý má zjednodušiť zamestnávanie cudzincov, sa vraj nemusíme ponáhľať

    0
    Robotníci - ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Gaborčáková skonštatovala, že nerozumie, prečo sa má táto právna norma prijímať v skrátenom legislatívnom konaní. Za urýchlený režim by podľa nej stálo skôr preobsadzovanie miest. “Nerozumiem, prečo trváme na tom, aby sme vytvárali miesta v priemysle, keď sa raz zbalia a pôjdu preč,” poznamenala. Na skrátené legislatívne konanie podľa nej nie je dôvod, pretože sa začnú uvoľňovať pracovné miesta ľuďmi, ktorí odídu v najbližších rokoch do dôchodku.

    Mihál so zákonom nesúhlasí

    Urýchlené konanie kritizoval aj nezaradený poslanec Jozef Mihál. Dôvod na takéto konanie, teda hrozba hospodárskych škôd, je podľa Mihála “zvrátený”. Ak totiž niekomu hrozia škody z toho zákona, sú to podľa neho slovenskí zamestnanci. “Nesúhlasím so skráteným legislatívnym konaním, nesúhlasím ani so zákonom ako takým,” dodal Mihál.

    Plénum parlamentu začalo rokovací deň rozpravou k skrátenému legislatívnemu konaniu k novele zákona o službách zamestnanosti z dielne ministerstva práce. Na programe má aj balík zákonov rezortu financií a tiež tradičnú štvrtkovú Hodinu otázok.

    - Reklama -