Opozícia posiela Fica na smetisko dejín: Obyvateľ Bašternákovho bytu sa zase opustil a zrejme to opäť prehnal s kokaínom a whisky

    0
    Ľubomír Galko a Robert Fico (Autor: TASR)

    V stredu sa na úrade vlády podpisovala nová kolektívna zmluva pre zamestnancov, podľa ktorej si každý zamestnanec vo verejnej aj súkromnej sfére polepší o desať percent. Zmluva začne platiť od budúceho roka s tým, že v roku 2020 si polepšia o rovnaké navýšenie platových taríf. Zmluvu podpísali predsedovia strán vládnej koalície – Robert Fico, Andrej Danko a Béla Bugár spolu s premiérom Petrom Pellegrinim a predstaviteľmi OZ KOVO.

    Vo svojich vyjadreniach sa predsedovia strán vyjadrili aj k aktuálnym témam. Najväčšiu kritiku zožal predseda Smeru a bývalý premiér Robert Fico. Počas svojho vyhlásenia pre novinárov sa pustil do opozície pre kritiku, ktorú adresovali ministrovi financií Petrovi Kažimírovi za to, že sa chce uchádzať o post guvernéra NBS. Rovnako pripomenul aj vládu Ivety Radičovej v rokoch 2010 až 2012, ktorú rád pranieruje.

    „Vám neprekáža, že tu chodia poslanci, ktorí cez asistentov pozerali na účty ústavných činiteľov. Vám neprekáža, že sú tu ľudia, ktorí keď sa dostali do funkcie, tak prvé čo urobili, bolo, že niečo ukradli. Spomeňme si na kauzu okolo pani Radičovej, túto partiu darebákov a podvodníkov nebudem rešpektovať, nebudeme si už dávať servítky pred ústa. My sa od takejto partie amatérov nebudeme nechávať urážať,“ povedal. Na jeho slová zareagovali niektorí poslanci, ktorí boli súčasťou vlády koalície SDKÚ, KDH, Most a SaS.   

    Sulík: Ide o znak zúfalstva

    Na slová bývalého premiéra reagoval predseda SaS Richard Sulík. Podľa jeho názoru sa Fico vyhovára na Radičovej vládu pre to, že nemá iné ospravedlnenie na neschopnosť svojej vlády. Dodal, že ide o znak zúfalstva.

    „Robert Fico by sa mal konečne pobrať na smetisko dejín a nechať Slovensko spamätať sa z toho, čo tu napáchal za desať rokov bezbrehého drancovania. Občania tejto krajiny by sa konečne mohli normálne nadýchnuť,“ napísal pre Parlamentné Listy.

    Galko: Prehnal to s omamnými látkami

    „Konštatujem, že obyvateľ Bašternákovho bytu sa včera evidentne zase opustil a zrejme to opäť prehnal s kokaínom a whisky a po dlhom čase si zasa vzal do úst Radičovej vládu a špeciálne aj moje meno. Skrachovaný hlupák, konšpirátor a najznámejší parlamentný posero, ktorý nevystrčí von ani len nos bez ochranky,“ napísal podpredseda SaS Ľubomír Galko na Facebooku.

    Dodal, že na ochranku nemá právny ani žiadny iný dôvod na to, aby ju potreboval na každom kroku, ak sa odmyslí fakt, že ak by vyšiel medzi ľudí, tak tí by ho podľa Galka opľúvali. „Radičovej vláda fungovala rok a pol a to sedem rokov dozadu a bola oproti tým jeho zlodejským spolkom niečo ako Panna Orleánska voči Al Caponemu,“ konštatoval.

    Dodal, že predseda Smeru vo vyhlásení „prskal“ pre vyjadrenie opozície na adresu Petra Kažimíra, že nepatrí na post guvernéra NBS, ktorá je apolitická. Aj bývalého ministra obrany kritizoval Robert Fico pre jeho pôsobenie na poste ministra obrany za vlády Ivety Radičovej. Vyčítal mu jeho kauzu s odpočúvaním ľudí.

    Simon: Nemá právo sa k tomu vyjadrovať

    „Ak budeme človeka posudzovať podľa toho, akých má priateľov, tak na Roberta Fica sa musíme pozrieť tak, že býva v byte daňového podvodníka a ako suseda má človeka, ktorý si s vysokou pravdepodobnosťou objednal vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Podľa môjho názoru nemá takýto človek žiadne morálne právo vyjadrovať sa k dianiu na Slovensku,“ povedal pre Parlamentné Listy nezaradený poslanec Zsolt Simon.

    Vyjadril sa aj na adresu ministra financií Petra Kažimíra a jeho ambícií presunúť sa do Národnej banky Slovenska. „Pred časom odstúpil z funkcie šéf Finančnej správy František Imrecze za obrovský škandál s podhodnocovaním cla na čínsky tovar. Za to nám hrozí, že budeme musieť zaplatiť nedoplatok 300 miliónov eur. Problém je, že o tejto kauze musel byť informovaný aj Peter Kažimír, pretože videl, aký tovar ku nám prichádza a neriešil to,“ vysvetlil.

    Podľa jeho názoru musel tak byť súčasťou celého systému zlého výberu cla a preto sa pýta, či si má takýto človek sadnúť na kreslo guvernéra NBS. „Zákon hovorí jasne – na čele banky má byť nestraník, čo Kažimír nie je a nevie ním byť. A to z dôvodu, že bol súčasťou troch vlád Smeru – dvoch, na čele ktorých bol Robert Fico a súčasnej, ktorej šéfuje Peter Pellegrini. Tým pádom je politicky veľmi vyprofilovaný a zaviazaný,“ konštatoval. Podľa jeho názoru by v NBS kontroloval tie opatrenia, ktoré sám v súčasnosti presadzuje.

    - Reklama -