Remišová o predsedoch koaličných strán: Neustále sa škriepia, navzájom sa vydierajú a robia si zle!

    0
    Veronika Remišová (Autor: TASR)

    Vládna koalícia vyzerá ako potápajúca sa loď, z ktorej uteká kto môže. A demisia ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka (nominanta Smeru-SD) je len obrazom rozhádanej a nestabilnej vládnej trojky. Koaličné strany a ich predsedovia sa neustále škriepia, navzájom sa vydierajú a robia si zle. Na tlačovej konferencii to vyhlásila predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová.

    “Nie je predsa možné, aby jeden člen vlády na niečom dva roky pracoval, všetci o tom veľmi dobre vedeli, ale nakoniec je z toho veľký cirkus bez normálnej a konštruktívnej diskusie,” povedala. Remišová je presvedčená, že z hľadiska zahraničnej politiky predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) využíva závažné zahraničnopolitické témy len na to, aby vydieral partnerov, zakrýval svoje škandály, alebo odpútaval pozornosť od veľmi podivných miliardových nákupov zbraní.

    “Viacerí politici hovoria o prozápadnej orientácii krajiny. Tu však už ani nejde o to, či budeme prozápadne orientovaní, tu ide hlavne o to, či si uchránime hodnoty, na ktorých stojí Slovenská republika, za ktoré sme v novembri 1989 bojovali, a ktoré sú súčasťou európskeho civilizačného priestoru,” konštatovala.

    Remišová upozornila, že za necelého polroka budeme mať voľby do Európskeho parlamentu, kde je mimoriadne dôležité, aby nás zastupovali ľudia, ktorí nebudú Slovensko tlačiť mimo európskeho civilizačného priestoru. “Už dnes vidíme, že sa v parlamente formuje koalícia pochybných strán, ktoré hazardujú s budúcnosťou Slovenska. Veľká Británia je názornou ukážkou toho, čo sa stane s krajinou, keď ľudia uveria stranám, ktoré neváhajú šíriť klamstvá a nezmysly,” podotkla.

    Podľa Remišovej slov na jednej strane premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) deklaruje našu zahraničnopolitickú orientáciu Slovenska, ale druhý najvyšší ústavný činiteľ Andrej Danko ju neustále spochybňuje. “Premiér by si mal urobiť poriadok v koalícii, inak jeho slová nemožno brať vážne. Nie slová, ale skutky potrebuje Slovensko, a tie nevidno,” odkázala.

    OĽaNO preto vyzýva vládnu koalíciu, aby prestala s rozdeľovaním krajiny a s vymýšľaním nezmyslov. “Aby nespochybňovali našu budúcnosť v slobodnej a demokratickej Európe, ktorej sme súčasťou. Potrebujeme, aby už skončil chaos, ktorý predvádza vládna koalícia a namiesto toho sa hľadali rozumné riešenia, aby sa ľuďom na Slovensku žilo lepšie,” dodala Remišová.

    - Reklama -