SaS sa páči návrh ministra Érseka. Novela o taxislužbách je výrazný krok vpred, tvrdí Kiššová

    0
    Taxi - ilustračná sníka (Autor: TASR)

    Podľa Kiššovej mohol byť síce tento návrh ambicióznejší, ale aj tak ho považuje za výrazný krok vpred. Novela mohla mať podľa jej slov napríklad rýchlejšiu účinnosť, než je navrhnutý 1. apríl 2019. “Keď vláda naozaj chce, vie konať oveľa rýchlejšie. A ja si želám, aby chcela aj v prípade, keď vie svojím návrhom niekomu pomôcť,” priblížila Kiššová.

    Novela sa podľa nej pripravovala dva roky. Vzhľadom na to, akou rýchlosťou sa vyvíjajú moderné technológie, je to podľa nej veľmi dlhá doba. Okrem toho v zákone zostalo podľa nej stále veľa povinností pre taxislužby, ktoré tam nemuseli byť. “Napriek tomu, klub SaS tento návrh podporí,” avizovala.

    Právnou normou sa majú podľa rezortu dopravy vytvoriť vhodnejšie podmienky v oblasti podnikania v taxislužbe, prijať opatrenia smerujúce k predchádzaniu nelegálnemu spôsobu podnikania v taxislužbe a novela by mala tiež zabezpečiť účinnejšiu kontrolu v tejto oblasti. Zároveň návrh zákona reaguje aj na nové trendy v oblasti ekonomiky spoločného využívania a podporuje využívanie digitálnych platforiem pri podnikaní v oblasti prepravy osôb.

    Po prerokovaní tohto bodu programu čakajú na zákonodarcov ďalšie doteraz neprediskutované návrhy. Krátko predpoludním vystúpi v pléne s prejavom predseda českej Poslaneckej snemovne Radek Vondráček (ANO). Do NR SR ho pozval Andrej Danko (SNS), ktorý nedávno vystúpil v českom parlamente.

    Podvečer príde na rad voľba guvernéra Národnej banky Slovenska. Na základe dohôd v koalícii sa ním má stať súčasný minister financií a podpredseda Smeru-SD Peter Kažimír (Smer-SD). Vo štvrtok sa uskutoční aj pravidelná Hodina otázok. Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) bude v rámci svojej pätnásťminútovky odpovedať na otázku Mikuláša Krajkoviča (Smer-SD), ktorého zaujíma napätie medzi Ukrajinou a Ruskom. “Eskalácia tohto napätia môže viesť k vojenským akciám medzi oboma krajinami. Ako je SR pripravená na možný konflikt? Mám tým na mysli zvládnutie vĺn utečencov, ozbrojených skupín, ale aj na možné odstavenie dodávok surovín z Ukrajiny,” pýta sa. Michal Bagačka (Smer-SD) chce zase vedieť, ktoré z opatrení vlády pre budúci rok pocítia naši občania najviac.

    - Reklama -