Francúzsko: Prepustili štyroch členov rodiny útočníka zo Štrasburgu

    0
    Na snímke stopy krvi sú na kockách na ulici v Štrasburgu v stredu 12. decembra 2018 po utorňajšom útoku na vianočných trhoch. (Autor: TASR)

    Tri ďalšie osoby blízke útočníkovi Chérifovi Chekattovi, ktorého vo štvrtok zastrelila polícia, sú stále zadržiavané. Jeho rodičov a dvoch bratov však prepustili, keďže v tejto fáze nie je nič, z čoho by ich mohli obviniť, uviedla prokuratúra podľa agentúry AFP.

    Viac ako 700 príslušníkov francúzskych bezpečnostných zložiek pátralo po 29-ročnom Chekattovi od utorkového krviprelievania – najnovšieho z džihádistických útokov v tejto krajine. Polícia sa pri vyšetrovaní zameriava na to, či Chekattovi niekto pomáhal s uskutočnením útoku, alebo pokým bol na úteku.

    Chekatt zastrelil thajského turistu, ktorý bol v Štrasburgu s manželkou na dovolenke, Afganca, ktorý žil vo Francúzsku približne 20 rokov, talianskeho novinára pokrývajúceho dianie v Európskom parlamente a miestneho Francúza. Propagandistická agentúra Islamského štátu uviedla na Twitteri, že Chekatt bol jedným z jeho “vojakov”, čo francúzsky minister vnútra Christophe Castaner v piatok odmietol ako “úplne oportunistické”.

    - Reklama -