Žiadne základné ľudské právo na migráciu neexistuje! Z českej tlače udrel maďarský minister

    0
    Péter Szijjártó (Autor: TASR)

    „Nesmieme zatvárať oči pred prenasledovaním kresťanov, a preto bol pri maďarskej vláde zriadený štátny sekretariát pre pomoc prenasledovaným kresťanom. Vyvíjame v tejto oblasti značné úsilie a kladieme veľký dôraz na podporu prenasledovaných kresťanských komunít. K dnešnému dňu sme na tento účel vynaložili viac ako 17 miliónov eur formou priamej podpory,“ uviedol Szijjártó a dodal, že krajina podporuje výstavbu škôl v Iraku, Sýrii a Jordánsku či poskytuje štipendiá mladým prenasledovaným kresťanom.

    „V Európe sa vďaka určitým silám rozšírila pokrytecká politika, ktorá chce posunúť náš kontinent do postkresťanskej éry a ktorej záujmom je, aby Európa zabudla na svoje kresťanské tradície a kresťanské korene. Jedným z dôsledkov toho je, že o osudoch kresťanských komunít sa vo svete hovorí len málo,“ poznamenal kriticky.

    Následne sa vyjadril ku globálnemu migračnému paktu OSN. Ten je podľa neho založený na lživom tvrdení, že migrácia je základným ľudským právom. „Neexistuje žiadne základné ľudské právo na to, aby človek ráno vstal a v nádeji na lepší život si povedal: Chcem žiť v Nemecku, a preto nelegálne prejdem cez územie 13 krajín a poruším hranice 13 krajín. Skúsenosti z posledných rokov jasne ukazujú, že migrácia je pre mnoho krajín nebezpečná a predstavuje bezpečnostné riziko,“ povedal tiež Szijjártó.

    Rozhovor nájdete na webe Lidovky.cz.

    - Reklama -