Že nás „nariedia“? Svätá prostota! Petr Nárožný dôrazne vystúpil proti migrácii

    0
    Petr Nárožný (Autor: ReproFoto YouTube)

    Petr Nárožný ani vo svojich osemdesiatich rokoch nezaháľa. Stále aktívne hrá v divadle, snaží sa držať krok s podstatne mladšími ľuďmi a neustále sa vzdelávať. Zo zreteľa nepúšťa ani cvrkot súčasného sveta. Krúti hlavou nad tým, čo predvádza súčasná ľavica v otázke masovej migrácie.

    „Čo všetko sa v Európe, preboha, ešte musí stať, aby táto ,mladá nadšená ľavica‘, ktorá ovládla Ameriku a západnú Európu, pochopila, že je to priama cesta do pekiel? Puškin kedysi povedal: Tatári sa nepodobali Maurom. Keď dobyli Rus, nedali jej algebru ani Aristotela. Ja dodávam: zato jej dodali ázijskú krutosť, ktorá tam už zostala naveky. Som zvedavý, čím nás ,nariedia‘ títo novoprichádzajúci. A dosť, o tom už bolo napísané všetko,“ rozohnil sa v rozhovore Nárožný.

    Potom doplnil, čo ešte o súčasnej politike a spoločenskom dianí vrátane migrácie napísané nebolo.

    „Ako sa mladej ľavici skoro dokonale podarilo z médií, až na čestné výnimky, doslova vytlačiť pravicové videnie sveta. Tento názorový prúd sa dnes vyslovuje len v spojení so slovami ,krajný‘, ,radikálny‘, ,agresívny‘ alebo dokonca ,fašistický‘. Tiež mi chýba len ten obyčajný, konzervatívny spôsob myslenia. To, čím sa otec líši od syna. Čo synovi vždy hovoril, pred čím ho varoval, a syn sa mu smial, ale potom v starobe prišiel na to, že ten otec mal pravdu. Nie vo všetkom, ale v mnohom,“ pokračoval herec známy z mnohých českých filmov, divadelných hier alebo zo seriálu Hospoda.

    Kritický však nebol len k súčasnej vládnucej ľavici, ale aj ku komunistom. Vďaka čítaniu kníh a rozhovorom s pamätníkmi vraj pochopil jednu vec. Komunistické tábory boli porovnateľné s nacistickými koncentračnými tábormi. Odlišovala ich len jedna vec – masové zabíjanie. K tomu sa komunisti na rozdiel od nacistov neuchýlili. Ale inak sa komunisti voči väzňom správali rovnako beštiálne ako nacisti.

    Pritom, keď bol mladší, si vraj Nárožný o komunistických lágroch myslel, že je to taká tvrdšia vojna. Sám dnes uznáva, že sa veľmi mýlil.

    - Reklama -