Šóth odmieta, že by Zdravita mala nadštandardné zmluvy s VšZP

    0
    Prezident Asociácie súkromných lekárov (ASL) SR Marián Šóth (Autor: TASR)

    Šóth taktiež tvrdí, že vyjadrenia Kollára “o politických príkazoch a kartelovej dohode sú absolútnou demagógiou”. Poukázal na to, že ide “o preukázateľné klamstvo”, keďže všetky zmluvy sú zverejnené na stránke VšZP. “Z rétoriky Kollára nevyplýva nič iné len snaha o odpútanie pozornosti od vlastného neúspechu a chybných rozhodnutí, ktoré vyústili do dnešnej situácie,” dodal.

    VšZP oznámila ukončenie rokovaní o zmluvách s predstaviteľmi ZAP “vzhľadom na nekorektnosť, politizáciu a neadekvátnu eskaláciu rokovaní”. Predstavitelia zväzu na tlačovej konferencii naznačili, že by za tým mali byť politický príkaz na nerokovanie s najväčšou organizáciou ambulantných poskytovateľov a kartelová dohoda so zástupcami iných organizácií. Ministerku zdravotníctva Andreu Kalavskú (nominantka Smeru-SD) ZAP vyzval, aby “urýchlene aktívne vstúpila do rokovania s vedením zväzu”.

    Šéfka rezortu zdravotníctva ešte vo štvrtok odmietla, že by nejakým spôsobom vstupovala do zmluvných vzťahov medzi ZAP a štátnou zdravotnou poisťovňou alebo ich ovplyvňovala. Uviedla, že situáciu vníma “ako pozičný politický boj a vydieranie”.

    - Reklama -