Fico: Prečo liberálne médiá nepíšu o úspechu našej krajiny?

    0
    Predseda Smer SD Robert Fico (Autor: Dominik Foldes)

    „Rok 2018 považujem z ekonomického, sociálneho a finančného hľadiska za jeden z najúspešnejších v jeho doterajšej 25-ročnej histórii,“ uviedol predseda Smeru v komentári pre hnonline.sk.

    Jeho radosť ale vystriedal smútok z toho, že sa o úspechu krajiny nepíše, lebo konštatuje, že „liberálne“ médiá túto tému nepovažujú za dôležitý program ich dňa. Dodáva, že ho mrzí aj fakt, že sa omnoho väčší priestor necháva násiliu a nenávisti, čo rozdeľuje krajinu na dve časti. „Prvá virtuálna zámerne posúva Slovensko mimo demokratického civilizačného okruhu a v prospech druhej reálnej hovoria jasné a čitateľné výsledky,“ vysvetľuje.

    Rovnako uvádza, že tento stav vnútorne oslabuje krajinu v medzinárodnej konkurencii a z toho dôvodu konštatuje, že rok 2019 bude rokom nádeje. Poukazuje aj na rad sociálnych opatrení, ktoré chce presadiť. Ide napríklad o zníženie DPH základných potrieb pre novonarodené deti a batoľatá, zavedenie príspevku na nákup školských potieb pre prvákov nastupujúcich do školy či zdvojnásobenie vianočného bonusu pre dôchodcov.

    Prezident so skúsenosťami z medzinárodnej politiky

    Poukázal aj na situáciu vo svete a zameral sa najmä na masové protesty žltých viest, ktoré vznikli po tom, čo francúzska vláda chcela presadiť ekologickú daň za pohonné hmoty. „Tento násilný protest vo Francúzsku ukazuje, čo hrozí akejkoľvek krajine, ak rezignuje zo sociálneho rozmeru politiky. Ak nebudeme pokračovať v politike vyrovnávania regionálnych rozdielov a nedôvera k štátu sa bude naďalej prehlbovať, vzniká podhubie na rast extrémizmu a násilia,“ konštatoval.

    Rovnako dodal, že politika Smeru nie je zameraná na rušenie sociálnych opatrení, ako to prednedávnom avizoval šéf SaS Richard Sulík, ale nebojí sa zodpovednosti vytvoriť zo Slovenska moderný a sociálny štát. Rovnako poukázal na to, že nás v tomto roku čakajú dvoje voľby – prezidentské a voľby do Európskeho parlamentu. Myslí si, že Slovensko potrebuje takého prezidenta, ktorý bude schopný reagovať na meniace sa bezpečnostné a ekonomické prostredie vo svete, a to prostredníctvom svojich skúseností z medzinárodnej politiky.

    Pozrel sa aj na voľby do Európskeho parlamentu, ktoré nás čakajú v máji tohto roku. „Eurovoľby zase rozhodnú, či projekt EÚ, ktorý je naším životným a hodnotovým priestorom, zostane životaschopným, alebo sa presadia dezintegračné politické vízie z okraja politického spektra. Rok 2019 sa začal. Spojme sa pre úspešné Slovensko,“ uzavrel.

    - Reklama -