Rusko obvinilo stanicu BBC zo šírenia teroristickej ideológie

    0
    BBC - ilustračná snímka. (Autor: TASR)

    Roskomnadzor, ruský štátny orgán pre dozor nad médiami, oznámil, že bude vyšetrovať, či BBC porušila zákon. “Objavili sme materiály, ktoré šíria ideológie medzinárodných teroristických skupín (citáty teroristu Baghdádího)” na webovej stránke BBC v ruštine, uviedol Roskomnadzor vo svojom vyhlásení.

    Abú Bakr Baghdádí je vodca džihádistickej organizácie Islamský štát (IS). Zákony v Rusku nezakazujú citácie jednotlivcov považovaných za “teroristov”, avšak akákoľvek zmienka o takýchto skupinách musí byť zverejnená s poznámkou, že ide o skupinu, ktorá je zákonom zakázaná.

    Roskomnadzor dodal, že preskúma, či bol materiál odvysielaný stanicou BBC “v súlade s ruskou protiextrémistickou legislatívou”.

    BBC vo vyhlásení zaslanom agentúre AFP uviedla, že inkriminované materiály “v plnej miere dodržiavali legislatívu a nariadenia každej krajiny”, v ktorej stanica pôsobí.

    Ruské vysielanie BBC je obmedzené len na internet, avšak v uplynulých rokoch sa rozšírilo a disponuje množstvom kvalitných reportérov, ktorí sa často zaoberajú citlivými politickými záležitosťami, poznamenala AFP.

     

    - Reklama -