Do roku 2021 prijmeme milión prisťahovalcov, oznámil verejnosti kanadský minister Ahmed Hussen

    0
    Javorový list vejúci nad druhým najväčším kanadským mestom Montrealom (Autor: Jan Rychetský)

    „Chceli ste sa niekedy presťahovať do Kanady? Tak teraz je ten správny čas baliť kufre.“ Týmito slovami začala CNN článok o novej imigračnej politike Kanady. Štát hodlá každý rok až do roku 2021 prijať vyše 350-tisíc imigrantov a integrovať ich do kanadskej spoločnosti. Novinárom to oznámil Ahmed Hussen, kanadský minister pre prisťahovalectvo, utečencov a občianstvo (IRCC), ktorý ako mladistvý prišiel do severnej Ameriky zo Somálska.

    „Vďaka mnohým novoprichádzajúcim, ktorých sme v priebehu celej našej histórie privítali, sa Kanada vyvinula do silnej a živej krajiny, z čoho všetci ťažíme,“ povedal Ahmed Hussen, ktorý dúfa, že prisťahovalci pomôžu starnúcej kanadskej spoločnosti a poskytnú potrebnú pracovnú silu.

    Kanada sa preto rozhodla, že do roku 2021 zvýši počet obyvateľov o milión osôb. V roku 2020 chce vláda prijať 360-tisíc a v roku 2021 dokonca 370-tisíc osôb. „To je veľa prisťahovalcov, že?“ pýta sa CNN, možno v narážke na to, ako negatívne sa k prisťahovalcom stavia prezident USA Donald Trump.

    IRCC dokonca prisľúbilo 5,6 milióna dolárov na podporu globálnych iniciatív na pomoc utečencom. Práve utečencom chce Kanada pomáhať na prvom mieste.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -