Kandidatúra Šefčoviča je smutná správa pre Slovensko, tvrdí Beblavý. Beňová mu to jasne vysvetlila …

    0
    Miroslav Beblavý a Monika Beňová (Autor: TASR)

    Šéf Spolu Miroslav Beblavý tvrdí, že kandidatúru Maroša Šefčoviča  síce rešpektuje, ale považuje ju za zlú správu. Konštatuje totiž, že Šefčovičovi na rozdiel od Miroslava Lajčáka chýba garancia, že by si občania Slovenska v druhom kole nemuseli vyberať medzi Dankom a Harabinom.

    „Nemá totiž medzi občanmi známosť ani popularitu, ktorá by z neho robila favorita. Doterajšie politické pôsobenie Maroša Šefčoviča charakterizujú najmä dve veci: bezvýhradná spolupráca so Smerom a prispôsobivosť potrebám Roberta Fica,“ tvrdí.

    Na jednej strane víta jeho proeurópske vystupovanie, na druhej strane však považuje za omnoho dôležitejšie, či by ako prezident vymenoval Roberta Fica za ústavného sudcu, respektíve za predsedu ústavného súdu, alebo by umožnil návrat Roberta Kaliňáka do vlády.

    Beňová: Venujte sa tomu, aby ste získali podporu

    „Miroslav Beblavý a hnutie o počte dvaja členovia aspoň ako-tak známi pochybuje o ´známosti´ Maroša Šefčoviča. Beblavý, člen SDKÚ, Siete a Spolu, ktorého by nespoznali ani v potravinách v Podunajských Biskupiciach,“ píše na sociálnej sieti ako protireakciu europoslankyňa Monika Beňová.

    Dodala, že pre neúspešných kandidátov je typické, že sa angažujú v agende, ktorej nerozumejú. A to z dôvodu, aby sa na chvíľu objavili v novinách. „Pán Beblavý, ste už v x-tej politickej strane či hnutí, tak sa venujte tomu, aby ste sám konečne získali ‚znalosť‘ a podporu,“ uzavrela.

    Kandidatúra Šefčoviča

    V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 povedal poslanec za Smer Erik Tomáš, že podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič silno zvažuje kandidatúru na prezidenta a svoje rozhodnutie oznámi tento týždeň. „Robert Fico ponúkol kandidatúru Marošovi Šefčovičovi,” potvrdil Tomáš.

    Prezradil tiež, že Šefčovič bol medzi menami, ktoré strana Smer – SD od začiatku zvažovala. Je to človek, ktorý sa zakaždým snaží hľadať konsenzus,” opísal Šefčoviča poslanec. Vyzdvihol tiež jeho schopnosť reprezentovať Slovensko v zahraničí.

    Za dobrého kandidáta Šefčoviča v relácii označil aj poslanec Národnej rady SR a predseda opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič. Ale keď bude kandidovať s podporou zločineckej organizácie, stáva sa pre nás neprijateľný,” vyhlásil.

    Následne vyšla informácia, že Šefčovič svoju kandidatúru už potvrdil Smeru. Pre Denník N to mali potvrdiť viaceré zdroje z prostredia vládnej strany. Viac sme písali TU.

    - Reklama -