Profesor Piťha do väzenia nepôjde. Žalobu ženskej loby odložili

    0
    Prof. Petr Piťha (Autor: Archív)

    Česká ženská loby Piťhu obvinila, že šíri poplašné správy, keď tvrdí, že ak Česká republika podpíše tzv. Istanbulský dohovor, môže tým otvoriť cestu k zničeniu tradičnej rodiny, k posielaniu detí na prevýchovu a rodičov do nových koncentračných táborov.

    „Trestné oznámenie bolo vyhodnotené ako neodôvodnené, nebolo zistené žiadne podozrenie z trestného činu,“ uviedol šéf Obvodného štátneho zastupiteľstva pre Prahu 1 Jan Lelek pre server iDnes.cz. „Nemožno vylúčiť, že išlo o zámerné zveličenie predmetného textu dovedené až ad absurdum – pozri zmienky o koncentračných táboroch, o nadradenosti homosexuálov či postavení pod úroveň živočíchov – s cieľom vyburcovať kritikov ratifikácie tohto dohovoru a dosiahnuť tak odmietnutie jeho ratifikácie,“ dodal.

    Česká ženská loby je vraj s verdiktom takisto spokojná, pretože sa jej údajne podarilo upozorniť na problém, takže sa nechystá podať žiadne odvolanie. Dámy trvajú na tom, že ani jedno z tvrdení, ktorými v kázni operoval profesor Piťha, sa nezakladá na pravde. Istanbulský dohovor má podľa Českej ženskej loby predovšetkým zaistiť viac práv a ochrany ženám.

    Celý článok nájdete na webe iDnes.cz.

    - Reklama -