Brankár Petr Čech o brexite, politike a dnešnom internete. Stojí to za to

    0
    Český brankár Petr Čech (Autor: TASR)

    Situácia okolo brexitu podľa neho došla do fázy, keď je až úsmevná, pretože sa začínajú ozývať hlasy tých, ktorí zmenili svoje stanovisko, aj keď pôvodne hlasovali za brexit. „Všetci sa pustili do niečoho neznámeho a zrazu sú prekvapení,“ poznamenal končiaci brankár. Zdá sa mu zvláštne, že mnohí z tých, ktorí boli za brexit a mávali vlajkami LEAVE, odišli alebo rezignovali a podľa Čecha už nechcú mať s brexitom nič spoločné.

    Jiří Hošek potom konštatoval, že spoločnosť v Británii je rozvadená a rozdelená na dva tábory, ktoré už stratili schopnosť sa spolu baviť. Spýtal sa Čecha, či to tiež pozoruje. Čech odvetil, že vo svojom okolí má našťastie veľa ďalších ľudí ako on, ktorí čakajú, čo sa z brexitu vyvinie a aké to bude mať dôsledky. „Keď sa ja budem baviť a prídem o veľa svojich možností, prípadne aj možných investícií alebo pracovných príležitostí, a budem sedieť oproti niekomu, kto vlastne volil za to LEAVE a celé to spôsobil, tak sa asi nebudem cítiť úplne dobre. Ono to je asi normálne a sám som zvedavý, ako sa to skončí,“ okomentoval rozkol v spoločnosti.

    Jiří Hošek potom otázku rozšíril, keď povedal, že rozdelenie spoločnosti sa odohráva v celej Európe, a spýtal sa, čo by Čech odporučil ľuďom, aby nemali také čierno-biele videnie. „Mám pocit, že ľudia sú čoraz radikálnejší, človek vidí tie statusy na sociálnych sieťach, nenávistné komentáre a tak ďalej,“ dodal ešte Hošek. Podľa Čecha sú sociálne siete naozaj za túto nenávisť a rozdelenie spoločnosti zodpovedné. „Predtým ľudia nemali tú možnosť ísť a jednoducho napísať hanlivý komentár na kohokoľvek, koho nájdu na sieti. Dnes majú ľudia obrovskú možnosť to urobiť, nájde sa veľa ďalších, ktorí sa toho chytia, a tá vlna ide po tej sociálnej sieti veľmi rýchlo nebezpečným spôsobom,“ vysvetlil brankár princíp sociálnej siete s tým, že tieto médiá síce umožňujú ľuďom sa vyjadriť, čo je v poriadku, ale prekáža mu, ako ľahko si môžu ľudia urobiť anonymný účet. „Myslím si, že každý, kto si urobí účet, by mal byť sám za seba a dať svoje iniciály a meno. Keď už mám názor, tak ho tam dám, nehanbím sa za neho a nesiem si za neho zodpovednosť,“ povedal odchádzajúci brankár.

    Celé video nájdete na webe seznamzpravy.cz.

    - Reklama -