Netanjahu potvrdil, že izraelská armáda udrela na iránske ciele v Sýrii

    0
    Benjamin Netanjahu (Autor: TASR)

    Netanjahu zdôraznil, že Izrael nedovolí, “aby takéto činy agresie ostali neopätované”. Prisľúbil, že “ktokoľvek nám bude chcieť uškodiť, my uškodíme jemu. Ktokoľvek nám bude hroziť zničením, ponesie plnú zodpovednosť”.

    Išlo o prvé Netanjahuove potvrdenie najintenzívnejšieho izraelského útoku v Sýrii za takmer rok, uviedla agentúra AP. Podľa izraelskej armády boli medzi zasiahnutými iránskymi cieľmi sklady munície, vojenský výcvikový tábor a lokalita, kde pôsobia spravodajské zložky.

    Mimovládna organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii uviedla, že letecké útoky si v noci na pondelok vyžiadali životy 11 bojovníkov podporujúcich sýrsku vládu – deväť z nich pochádzalo zo zahraničia.

    V nedeľu izraelská armáda informovala o zachytení rakety vystrelenej zo Sýrie nad Golanskými výšinami po tom, ako Damask obvinil Izrael z leteckých úderov na juhu Sýrie.

    Izrael chce zabrániť tomu, aby jeho úhlavný nepriateľ Irán natrvalo umiestnil svoje vojenské sily v susednej Sýrii. S týmto cieľom už uskutočnil stovky vzdušných útokov proti iránskym cieľom i dodávkam zbraní pre Teheránom podporované libanonské militantné hnutie Hizballáh.

    - Reklama -