Jan Hrušínský vyjavil hroznú vec o Václavovi Klausovi

    0
    Václav Klaus (Autor: Hans Štembera)

    „Všimli ste si, koho chodí Václav Klaus do Nemecka podporovať? Alternatíva pre Nemecko (AfD) má podľa Klausa úžasné výsledky a je vraj nádejou pre Európu aj pre Nemecko. Možno sa mu v hlave rysuje aj nádej na nový protektorát. Bože môj, čo to máme za prezidentov? Jeden sa bratá s neonacistami, druhý s komunistami. Už by sme si možno na Pražskom hrade zaslúžili normálneho človeka, nemyslíte?“ napísal Hrušínský.

    Reagoval tak na článok servera ihned.cz, ktorý upozorňoval, že vychvaľovanie „múdrej“ politiky Reinharda Heydricha v Protektoráte Čechy a Morava dostalo protiimigračnú Alternatívu pre Nemecko do ďalších problémov.

    Zdroj: Facebook / Jan Hrušínský

    Alternatíva pre Nemecko má problém okrem iného pre svojho člena Bernda Pachala, ktorý vychvaľoval zastupujúceho ríšskeho protektora Reinharda Heydricha a jeho múdru politiku v Protektoráte Čechy a Morava. Politici AfD sú však pobúrení aj z toho, že do médií unikli detaily z internej správy Spolkového úradu pre ochranu ústavy. Strana totiž sama uvedenú správu k dispozícii nemá.

    Alternatíva pre Nemecko je známa množstvom svojich kontroverzných výrokov, keď napríklad niekdajší šéf mládežníckej organizácie AfD v Dolnom Sasku Lars Steinke označil strojcu neúspešného atentátu na nacistického vodcu Adolfa Hitlera za zradcu a zbabelca.

    Hrušínský potom vo svojej glose poukazuje na skutočnosť, že stranu AfD chodí do Nemecka pravidelne podporovať niekdajší český prezident Václav Klaus.

    - Reklama -