Erik Tomáš o Matovičovi: V skutočnosti chce, aby Fico v politike zostal. A toto je dôvod

    0
    Erik Tomáš a Igor Matovič. Foto: TASR

    Podľa jeho slov je už dlhodobo známe, že predseda OĽaNO Igor Matovič nevie bez predsedu Smeru žiť. „Ráno s ním vstáva a večer zaspáva. No a počas dňa na neho (i na druhých) vylieva vedrá špiny, čo je jeho jedinou politickou agendou,“ konštatoval Tomáš.

    Myslí si, že Matovič v súčasnosti zažíva obrovskú paniku, pretože ak by sa Robert Fico dostal na ústavný súd, tak by to automaticky znamenalo ukončenie jeho politickej kariéry. „A čo by potom Igor Matovič robil, keby stratil svoj hlavný terč?“

    Následne poukázal na slová šéfa Obyčajných, kde pre TASR povedal, že odchod Fica z politiky by pre hnutie znamenalo, že by museli odkomunikovať, za čo bojujú v politike. „Matovič je dezorientovaný, lebo nikdy nič pre ľudí neurobil a len okydával svojich politických súperov. A zrazu by jeho politický život stratil zmysel,“ uzavrel.

    Kandidatúra

    Začiatkom januára sa potvrdili informácie, že Robert Fico sa chystá kandidovať na ústavný súd. Jeho nomináciu na ústavnoprávny výbor doniesol Ficov stranícky kolega Martin Glváč. V stredu 23. januára sa konalo prvé kolo vypočúvania 40 kandidátov ústavnoprávnym výborom, ktorého sa zúčastnil aj Fico. V ňom povedal, že tvorba ústavného súdu je spätá s politikou.

    „Tento politický akt je taký silný, že v zahraničí vznikla tradícia, že súčasťou ÚS sú aj bývalí politici. Nerobme obraz, že ak na Slovensku zvýrazňujeme politický charakter tvorby ÚS, robíme niečo zlé,” povedal Fico. Fico považuje za prirodzené, že sa uchádza o funkciu ústavného sudcu. Vyhlasuje, že urobí všetko preto, aby ústavný súd bol kreovaný touto Národnou radou SR.

    Hovorí tiež o svojej práci, v ktorej sa venoval téme trestu smrti, spomenul, že bol trikrát predsedom slovenskej vlády a ďalšie svoje skúsenosti. Uviedol zároveň, že nepovažuje za správne pokusy diskvalifikovať z voľby politikov, ktorí tvorili zákony, s ktorými sa ústavný súd nestotožnil. Následne priznal, že rovnako ako jeho protikandidát a koaličný partner Peter Kresák, ani on sa nezúčastní hlasovania o sebe samom. „Nebolo by to dobré,“ uviedol. Viac sme písali TU.

    - Reklama -