Bývalý člen predsedníctva Siete mieri k Hlinovi. Šéf KDH neskrýva radosť

    0
    Igor Janckulík (Autor: TASR)

    “Je to veľmi potešujúce, viac povieme v pondelok,” uviedol predseda KDH Alojz Hlina. Predbiehať nechce ani Janckulík. “V pondelok sa to má uzavrieť, nechcem predbiehať udalosti,” povedal. Janckulík uvažoval o vstupe do KDH už pred rokom, vtedy sa zároveň rozhodoval, či ďalej pokračovať v politike aj po skončení jeho mandátu a ak áno, ako.

    Do parlamentu sa dostal so stranou #Sieť (bol členom predsedníctva strany – pozn. red.), ktorá ale krátko po vstupe do koalície skončila, v parlamente sa jej poslanci rozpŕchli. Nietorí zostali pôsobiť ako nezaradení, Janckulík s niekoľkými ďalšími vstúpil do klubu Mosta-Híd. Odtiaľ odišiel počas minuloročnej vládnej krízy, ktorá vznikla po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

    Janckulík dôvodil tým, že je neprípustné, aby ľudia na najvyšších a citlivých politických miestach mali prepojenia na mimoriadne pochybné osoby, ktoré sú dôvodne podozrivé z napojení na mafiu a vo svojej krajine dokonca trestne stíhané. V parlamente pôsobí ako nezaradený poslanec.

    - Reklama -