Matovičov europoslanec reaguje na Hlinu: Priznám sa, že ponuku cez facebookový status som ešte nedostal

    0
    Branislav Škripek (Autor: TASR)

    Europoslanec za OĽaNO Branislav Škripek má ponuku kandidovať do eurovolieb od niekoľkých politických strán. Nebráni sa stretnutiu s predsedom mimoparlamentného KDH Alojzom Hlinom, ktorý mu ponuku adresoval aj cez sociálnu sieť. Škripek sa spomína aj pri formovaní strany s europoslankyňou Annou Záborskou a nezaradeným poslancom Národnej rady (NR) SR Richardom Vašečkom z KDH.

    “Priznám sa, že ponuku cez facebookový status som ešte nedostal a považujem ju za dosť neobvyklú. Vážim si každú jednu ponuku, ktorú som dostal, preto sa nebránim ani osobnému stretnutiu s pánom Hlinom a predsedníctvom, lebo som si istý, že v demokratickej strane o tom nerozhoduje sám. Určite to považujem za serióznejšiu formu ponuky ako status na Facebooku,” reagoval Škripek.

    Dodal, že predtým, ako Hlina zverejnil status na sociálnej sieti, hovorili spolu. “Vyjasnili sme si postoje,” podotkol s tým, že nevie, či ide o politickú hru, alebo serióznu ponuku. Pripomenul, že v KDH by mal prebiehať štandardný proces výberu kandidátov cez orgány strany.

    “Pozývame ťa k nám. K nám, do veľkej rodiny kresťanských demokratov,” píše na sociálnej sieti Hlina. Škripekovi tam odkazuje, že v KDH je veľa miesta pre neho aj pre jeho európsku agendu. “Poď k nám, zostavujeme veľmi dobrú eurokandidátku, buď jej súčasťou,” dopĺňa Hlina, ktorý prosí Škripeka, aby bol súčasťou spájania kresťanských síl. “Rozdeliť vie každý. Rozdeliť nie je umenie. Príď k nám. Si pozvaný,” uzavrel Hlina.

    Škripek sa spomína aj v novej strane, za ktorou má byť europoslankyňa Anna Záborská, ktorá je nespokojná s Hlinovým pôsobením v KDH, či Richard Vašečka, ktorý neúspešne kandidoval na post predsedu KDH proti Hlinovi. Škripek sa do europarlamentu dostal s hnutím OĽaNO. Teraz kritizuje jeho lídra Igora Matoviča.

    V súvislosti s formovaním sa novej strany píše portál aktuality.sk o možnom premenovaní zoskupenia Nezávislé fórum. Nespokojní z KDH a OĽaNO by s touto stranou chceli kandidovať v májových voľbách do Európskeho parlamentu.

    - Reklama -