Vy ste najväčší zločinci na svete, odkázal Fico novinárom po hlasovaní v pléne. Svoje si povedali poslanci aj Kiska

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Spravodajský portál TV Markíza tvnoviny.sk zverejnil video tellevíznej reportáže, v ktorom sa pred kamerou vyjadrujú niektorí poslanci parlamentu k opakovanej voľbe kandidátov na ústavných sudcov. Zo všetkých reakcií azda najviac zarezonovali slová, ktoré vyslovil poslanec NR SR a predseda najsilnejšej vládnej strany Smer – SD Robert Fico, ktorý novinárom krátko po hlasovaní povedal: Viete čo, keby bolo 100 tornád na Slovensku, ako bolo na Kube, tak nespôsobia také škody, ako ste vy napáchali na Slovensku.” 

    Na poznámku novinára TV Markíza, že spomínanú myšlienku z jeho úst už počuli, Fico hlesol, tak si to vypočujete ešte raz”. Líder Smeru skôr, ako zmizol spred objektívov kamier a mikrofónov v jednej z parlamentných chodieb, označil žurnalistov za zločincov: Vy ste najväčší zločinci na svete! Vy ste v tejto republike napáchali najviac škody!“

    Je veľmi napätá atmosféra… A expremiér, ako kričal, bolo ho počuť až na druhú stranu. Možno z ruchových mikrofónov to bude počuť,” potvrdil pred novinármi, že v pléne bolo počas hlasovania poriadne “husto” aj šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár. Zdôraznil, že ústavný súd potrebujeme mať funkčný. A keď niekto či niekoho osobné ambície držia ako rukojemníka štát, ja si myslím, že to už je strata politickej súdnosti.”

    Poslanec Smeru Ľubomír Vážny netajil, že pri hlasovaní odovzdal prázdny hlasovací lístok. Nesúhlasím s verejnou voľbou, nestotožnil som sa so žiadnym z kandidátov,” argumentoval Vážny.

    Béla Bugár, šéf koaličného Mosta, na otázku, či hrozí pád vlády, reagoval, že to sa treba opýtať tých, ktorí takúto hrozbu vyslovili. My tým nehrozíme,” podčiarkol Bugár.

    Anton Hrnko zo SNS na otázku, ako hlasoval, najprv reagoval, že novinári si to môžu pozrieť sami. Následne uviedol, že ak sa nepomýlil, tak odovzdal asi platný hlas. Tým ľuďom nezáleží na demokracii, oni to potrebujú obsadiť svojimi vlastnými ľuďmi a budú čakať na svojho vlastného prezidenta Šefčoviča,” takto sa vyjadril predseda OĽaNO Igor Matovič.

     

    - Reklama -