Vydierajú Kisku? NAKA začala vyšetrovanie

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)
    Konanie v trestnej veci zločinu vydierania Andreja Kisku sa začalo na základe medializovaných informácií. Prezident v piatok 22. 2. vyhlásil, že ho šéf Smeru a expremiér Robert Fico vydieral, aby dosiahol vymenovanie za predsedu Ústavného súdu SR. Trestné oznámenie vo veci možného vydierania zo strany expremiéra podal na Generálnej prokuratúre SR poslanec SaS Ondrej Dostál.
     
     
    V stanovisku GP SR, ktoré zverejnil Denník N, sa uvádza, že „vzhľadom na snahu o politizáciu tejto trestnej veci a zjavne antagonistický vzťah medzi ústavnými činiteľmi sa generálna prokuratúra nenechá vtiahnuť do nechutných osobných, politických súbojov. V prípade uplatnenia akéhokoľvek podania, ktoré bude obsahovať dôvodné podozrenie z trestného činu, prokuratúra bude konať štandardným zákonným spôsobom“.
     
     
    Prezident Kiska dnes na stretnutí v Jelšave uviedol, že on sám trestné oznámenie podávať nebude, ale ak začnú orgány konať, je pripravený predložiť potrebné dokumenty, ktoré má k dispozícii a „ktoré jasne ukážu, ako to všetko bolo a ako to vydieranie prebehlo“, uviedol dnes Kiska.
     
     
    Podľa Hospodárskych novín Fico odmieta obvinenia z vydierania. Tvrdí, že ani netušil, že vznesú obvinenie voči konateľovi spoločnosti KTAG. „Obviniť predsedu najsilnejšej strany, že má na špagátiku políciu, to je silná káva. Očakávam od orgánov činných v trestnom konaní, že sa k tomuto obvineniu vyjadria, pretože neexistuje o tom žiadny dôkaz. Ak sa prezident cítil poškodený, mal podať podnet na orgány činné v trestnom konaní,” tvrdí podľa HN Fico.
     
     
     
    - Reklama -