Šefčovič: Môžu sa objaviť dohody medzi Čaputovou a Kiskom

    0
    Maroš Šefčovič (Autor: TASR)

    Kandidát na prezidenta SR Maroš Šefčovič by ako hlava štátu neudelil milosť žiadnemu politikovi. “Považujem zásadu 'padni komu padni' za absolútne dôležitú. Keď chceme bojovať s neduhmi a korupciou, musí byť táto zásada svätá, musíme si byť všetci pred zákonom rovní,” vyhlásil na utorkovom tlačovom brífingu.

    Prezidentský kandidát zároveň vyjadril obavy z férovosti prezidentskej kampane. “Do tejto kampane som vstupoval s tým, že chcem, aby bola konštruktívna, pozitívna, a aby sme neútočili jeden na druhého, aby sme medzi sebou súťažili programom,” priblížil.

    Podľa Šefčoviča sa v pozadí prezidentskej kampane môžu objaviť určité dohody medzi kandidátkou Zuzanou Čaputovou a súčasným prezidentom Andrejom Kiskom. Čaputová podľa neho nevylúčila, že je ako prezidentka pripravená udeliť milosť Kiskovi, ktorý jej vyjadril podporu.

    “Ako chceme posilňovať vieru ľudí na Slovensku v právny štát? Ako chceme jednoznačne deklarovať, že ľudia sú si pred zákonom rovní? Ako chceme dokázať, že politici nie sú špeciálne chránený druh, respektíve, že im za istých okolností bude možné udeliť milosť?” pýtal sa Šefčovič.

    Prvé kolo prezidentských volieb bude 16. marca. Ak v prvom kole ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, bude sa konať 30. marca druhé kolo. Postupujú doň dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola. Hlasovať sa bude od 7.00 do 22.00 h.

    V abecednom poradí kandidujú Béla Bugár, Zuzana Čaputová, Martin Daňo, Štefan Harabin, Eduard Chmelár, Marian Kotleba, Milan Krajniak, František Mikloško, Maroš Šefčovič, Róbert Švec, Bohumila Tauchmannová, Juraj Zábojník a Ivan Zuzula.

    - Reklama -