Orbán, daj preč tie plagáty! Nariadil hlaváč EÚ. Premiér Maďarska s ním vybabral

    0
    Viktor Orbán (Autor: TASR)

    Ako sme vás už informovali, v utorok sa stretol spitzenkandidát frakcie EPP Manfred Weber s premiérom Viktorom Orbánom. Už dvanásť strán zo zoskupenia sa podľa servera Euractiv vyslovilo za to, aby Fidesz z frakcie vylúčili, a práve toto Weber s Orbánom riešili. „Rokovanie sa konalo v konštruktívnom duchu, ale problémy nie sú zďaleka vyriešené,“ povedal podľa servera Weber novinárom.

    Minulý týždeň dal totiž Weber maďarskému premiérovi ultimátum. Vraj má okamžite prestať s kampaňou proti Európskej únii, nechať Stredoeurópsku univerzitu založenú Georgeom Sorosom sídliť v Budapešti a ospravedlniť sa ostatným členom EPP. „EPP má jasné a nespochybniteľné hodnoty, na ktorých stojí a ktoré nám nie sú ľahostajné. Musia ich dodržiavať všetci aj Fidesz,“ uviedol podľa servera Weber. Spomenul aj bilbordy, na ktorých je vyobrazený Soros s Jeanom-Claudom Junckerom. „Nedovolíme akúkoľvek ďalšiu protibruselskú a protiúniovú kampaň a pútače v Budapešti, tie plagáty musia zmiznúť,“ povedal vraj Weber.

    Orbán zrejme poslúchol. Ale len keď išlo o Weberovu návštevu. Podľa niekoľkých fotografií boli prelepené len bilbordy, ktoré mohol Weber vidieť cestou z letiska, a zvyšok zostal tak, ako bol.

     

     

    Zdroj: Twitter / Katalin Halmai

     

     

    Zdroj: Twitter / Roland Freudenstein

    A to nie je jediné trápenie, ktoré má Viktor Orbán s bilbordmi. Jeho marketingoví špecialisti použili v kampani fotku zamilovaného páru s textom: „Mladí manželia dostávajú podporu, keď čakajú bábätko.“ Ale uvedená fotka má omnoho slávnejšiu sestru, na ktorej je rovnaký pár v oveľa humornejšej situácii. Táto fotka je súčasťou mnohých internetových koláží, čo najmä mladším Maďarom neuniklo. A pridali niektoré ďalšie.

     

     

    Zdroj: Twitter / Szabolcs Panyi

     

     

    Zdroj: Twitter / Tomjez

    Články si môžete v angličtine prečítať TU a TU.

     

    - Reklama -