Čaputová to má viac-menej isté, tvrdí tvorca Kiskovej kampane Znášik

    0
    Zuzana Čaputová (Autor: TASR)

    Postupom času sa podľa Znášika ukázalo, že Čaputová je vôbec najlepšou diskutérkou zo všetkých kandidátov. To, že je žena, pomohlo Čaputovej zdôrazniť zmenu, po ktorej volá veľa ľudí na Slovensku. „Musím povedať, že v tomto smere urobila veľký kus práce, rovnako asi aj jej tím. Stavili na jednu kartu, že skrátka vydržia, verili tomu, že v tých debatách to ona dokáže zvrátiť a ustoja ten tlak, ktorý bol na nich vyvíjaný, a toto zvládli perfektne, vyšlo im to teda,“ ocenil Znášik prácu ľudí okolo Čaputovej. A to aj navzdory tomu, že sám pracoval pre Roberta Mistríka, ktorý sa v priebehu kampane vzdal svojej prezidentskej kandidatúry v prospech Čaputovej. Pomohlo jej to nakoniec viac, než Znášik počítal. „Mňa úprimne trochu prekvapil nízky výsledok Maroša Šefčoviča.“

    Čaputová získala viac ako 40 percent hlasov, zatiaľ čo Šefčovič dosiahol necelých 19 percent. To dokazuje, že keby sa radikál Marian Kotleba vzdal prezidentskej kandidatúry, do druhého kola mohol postúpiť Štefan Harabin. „Druhý problém Maroša Šefčoviča je, že vlastne on tú kampaň nemá od začiatku nejako veľmi dobre postavenú, nie je to úplne zrozumiteľné, čo robí, všetky jeho svetlé stránky, ktoré má, ako keby v tej kampani popiera a snaží sa pozicionovať do priestoru, ktorý mu nie je vlastný, nie je tam autentický, vyzerá to problematicky, miestami až smiešne,“ podotkol hosť s poukazom na to, že sa Šefčovič snaží získať hlasy voličov Kotlebu a Harabina. Títo voliči sú však zvyknutí počúvať také brutálne vyjadrenia, že ich Šefčovič nezíska, lebo sa k tomuto brutálnemu slovníku pravdepodobne neuchýli. „Naozaj si neviem veľmi predstaviť, ako sa to dá zahrať tak, aby bol schopný to druhé kolo vyhrať,“ vyhlásil Znášik.

    Pre opozíciu však zvolenie Čaputovej nemusí byť dobrou správou, pretože jej dnes chýba nejaký výrazný líder, ktorý by dokázal konkurovať vládnej strane Smer Roberta Fica. Fico dominoval slovenskej politickej scéne ešte viac, ako dominuje Andrej Babiš tej českej. Ale Babiš má voči Ficovi ešte jednu výhodu. Českú vládu nezaťažujú také škandály, ktoré trápia vládu na Slovensku.

    Treba doplniť, že agentúra Komplot, ktorú Znášik vlastní, sa podieľala aj na prezidentskej kampani Andreja Kisku. V ČR si ju nedávno na kampaň pred eurovoľbami najala ODS.

    Celú reláciu nájdete na webe ČRo.

     

    - Reklama -