Z Macronovej vlády odchádzajú traja členovia

    0
    Emmanuel Macron (Autor: TASR)

    Z francúzskeho vládneho kabinetu odchádzajú traja členovia. Informovala o tom v stredu večer kancelária francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona s tým, že odstupujú, aby sa pripravili na nadchádzajúce voľby do Európskeho parlamentu aj komunálne voľby vo Francúzsku, v ktorých kandidujú.

    Ich odchodom sa na desať zvýšil počet osôb, ktoré opustili centristickú vládu Macrona od vtedy, ako sa v roku 2017 ujal svojho prezidentského úradu, približuje agentúra AFP.  Podľa vyhlásenia prezidentskej kancelárie opúšťa francúzsku vládu ministerka pre európske záležitosti Nathalie Loiseauová, ktorá povedie Macronovu stranu v májových voľbách do Európskeho parlamentu.

    Odchádzajú tiež hovorca vlády Benjamin Griveaux a štátny tajomník pre digitálnu agendu Mounir Mahjoubi. Obaja sa na budúci rok plánujú v komunálnych voľbách uchádzať o post starostu Paríža, ktorý aktuálne zastáva Anne Hidalgová zo Socialistickej strany (PS). 

    Macronova kancelária dosiaľ mená ich nástupcov neuviedla. očakáva sa však, že budú oznámené v pondelok, na najbližšom zasadnutí vlády, približuje agentúra AFP. Dodáva, že Loiseauovú by na ministerskom poste, ktorý je kľúčový pre tlmočenie francúzskej pozície v rokovaniach okolo brexitu, mohol nahradiť Macronov poradca Clément Beaune. 

    - Reklama -