Porošenko štáb žiada o podporu neúspešných kandidátov

    0
    Na snímke ukrajinský prezident Petro Porošenko počas prezidentských volieb na Ukrajine v Kyjeve 31. marca 2019. (Autor: TASR)

    Na brífingu v Kyjeve to v pondelok vyhlásil poslanec za Blok Petra Porošenka a člen jeho volebného štábu Maksim Savrasov.

    Obrátil sa tiež na dobrovoľníkov neúspešných kandidátov, aby pracovali pre Porošenkov tím. “Pridajte sa a spolu zabezpečme spravodlivé voľby v druhom kole,” vyhlásil Savrasov.

    Samotný Porošenko v nedeľu po zatvorení volebných miestností vyhlásil, že od pondelka 1. apríla začína boj za svoje víťazstvo v druhom kole prezidentských volieb.

    “Kandidátov, tvrdo stojacich na vlasteneckej, proukrajinskej platforme,” tiež vyzval, aby sa zjednotili. Apeloval i na mladých voličov, ktorí tvoria jadro elektorátu jeho protikandidáta Volodymyra Zelenského, aby prešli do jeho tábora.

    Prvé kolo prezidentských volieb na Ukrajine sa konalo 31. marca. O prezidentskú funkciu sa v nich uchádzalo 39 kandidátov. Do druhého kola postúpili Zelenskyj a Porošenko. Svoje právo voliť využilo 63,48 percenta voličov. 

    - Reklama -