Kiska: Najskôr si prečítajte, za čo hlasujete

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)

    Zároveň žiada koaličných poslancov o to, aby čítali, za čo hlasujú. “Prezident Andrej Kiska by chcel požiadať poslancov vládnej koalície, aby si najskôr prečítali, za čo hlasujú, ale oveľa lepšie by bolo, ak by už príprave zákona venovali väčšiu pozornosť,” uvádza sa v stanovisku, ktoré poskytla prezidentská kancelária.

    Poukazuje na to, že na hlavu štátu sa s požiadavkou vrátiť zákon do parlamentu obrátil nielen predseda Mosta-Híd, ale aj predstavitelia iných koaličných strán.

    Prezidenta oslovili aj nezaradený poslanec Zsolt Simon či neparlamentná SMK. Simon, ktorý sa pri hlasovaní zdržal, tvrdí, že zákon je nezmyselný a hlúpy. Kritizoval Most-Híd za to, že zákon podporil. SMK zas žiada poslancov Mosta-Híd a Gábora Grendela (OĽaNO), ktorí hlasovali za zákon, aby sa vzdali mandátu. 

    Zákon kritizuje aj SaS, ktorá pripomína, že za novelu nehlasovala. Dodáva, že ak prezident zákon nevráti a plénum zákon neopraví, právna norma môže skončiť na Ústavnom súde. Predseda Mosta-Híd Béla Bugár sa k téme vyjadrí v piatok.

    Právnu normu do parlamentu predložila SNS, ktorá ňou chcela viac chrániť štátne symboly. Do právnej normy sa tak dostali nové pojmy “znamenie štátneho znaku” či “národný symbol”.

     

     

    - Reklama -