Poštové sadzby sa zmenia. Môže dôjsť k úprave maximálnych cien

    0
    Pobočka Slovenskej pošty (Autor: SITA)

    Návrhom pripravovaného opatrenia Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (regulačný úrad) môže dôjsť k úprave maximálnych cien za poskytovanie univerzálnej služby a poštového platobného styku pre vnútroštátny poštový styk.

    Nadväzuje na navrhovanú zmenu sadzieb predloženú Slovenskou poštou.

    Predbežnú informáciu k pripravovanému opatreniu predložil regulačný úrad na legislatívno-právny portál Slov-lex.

    Pripravovaná úprava má ustanoviť rozsah a určenie regulácie cien za poskytovanie univerzálnej služby a vykonávanie poštového platobného styku.

    “Návrh opatrenia obsahuje zmeny súvisiace so zvýšením cien poštových služieb, ktoré zohľadňujú zvyšujúce sa jednotkové náklady v dôsledku pretrvávajúceho všeobecného trendu poklesu zásielok, predovšetkým listových zásielok a poštových poukazov,” približuje predbežná informácia.

    Úprava taríf vybraných regulovaných služieb vo vnútroštátnom styku taktiež reaguje na zvyšujúce sa celkové prevádzkové náklady poskytovateľa univerzálnej služby. “Ide predovšetkým o osobné náklady, ale aj o ostatné prevádzkové náklady najmä z titulu zvyšovania cien energií a pohonných látok,” uvádza sa v materiáli.

    Ako priblížil hovorca regulačného úradu Roman Vavro, návrh na úpravu taríf, sadzieb za poskytovanie univerzálnej poštovej služby a poštového platobného styku vo vnútroštátnom poštovom styku predložila regulačnému úradu Slovenská pošta na konci novembra 2018.

    - Reklama -