Skúsenosti z Francúzska: Homosexuáli môžu uzavrieť manželstvo. A ďalšie požiadavky sa hrnú. Kto je proti, je homofób

    0
    Ilustračná foto. (Autor: Dominik Foldes)

    Na otázku moderátora, koľko manželstiev medzi osobami rovnakého pohlavia sa za tých bezmála šesť rokov uzavrelo, Ludovine de La Rochèreová odpovedala, že ku koncu roka 2017 sa uzavrelo zhruba štyridsaťtisíc manželstiev, čo je 3,5 % všetkých manželstiev.

    La Rochèreová však upozornila, že od začiatku nešlo len o manželstvá, následne sa vraj začala presadzovať ďalšia agenda. „Od začiatku však išlo o možnosť párov rovnakého pohlavia mať deti,“ doplnila s tým, že adopcie boli priamo súčasťou pôvodného návrhu, ale tými sa to zďaleka nekončí.

    Reálne je vraj právne spôsobilých detí na adopciu málo, na dvadsaťpäťtisíc párov schválených ako adoptívni rodičia pripadá ročne len zhruba štyritisíc detí. „Navyše, celý proces dlho trvá,“ uviedla so slovami, že preto začali LGBT aktivisti takmer okamžite s presadzovaním rýchlejších možností.

    Lesbické páry to majú podľa nej o poznanie jednoduchšie, v krajnom prípade im vraj stačí sebazaprenie a obe ženy môžu počať prirodzenou cestou. „Inak ide v prípadoch týchto dvojíc o možnosť umelého oplodnenia darcovskými spermiami. U gayov je situácia zložitejšia, takže pre ich páry ide o náhradné materstvo,“ dodala.

    Tieto možnosti vraj nie sú v súčasnosti vo Francúzsku legálne, ale to sa pravdepodobne zmení. „Možnosť slobodných žien – rovnako ako partneriek žijúcich v lesbickom manželstve – požiadať o umelé oplodnenie bez toho, aby bol známy otec, sa pravdepodobne zlegalizuje už tento rok. Súdiac aspoň podľa posledného vývoja,“ pokračovala šéfka La Manif Pour Tous.

    Nikto si však podľa jej slov neuvedomuje, že dieťa tým prichádza o právo poznať svojho otca. „V prípade náhradného materstva je to zložitejšie: aj politici si oveľa viac ako pri asistovanej reprodukcii uvedomujú, že tu existuje riziko obchodovania s ľudskými životmi. Ale aj tak postupne dochádza k stieraniu jednotlivých aspektov tej ilegality,“ poznamenala.

    Potom upresnila, akým spôsobom sa takto postupne tá ilegalita stiera. „V súčasnosti sa deje to, že homosexuálni manželia – gayovia – odcestujú do zahraničia a vrátia sa s dieťaťom, ktoré im tam donosí a porodí náhradná matka,“ priblížila a dodala, že vo Francúzsku následne žiadajú, aby sa dieťaťu vystavil nový rodný list, kde sa uvedú oni ako rodičia.

    „O týchto deťoch sa hovorí ako o ,fantómoch republiky‘, ale to je len manipulácia. Tie deti rodný list majú, nie sú žiadni duchovia,“ povedala. Majú vraj rodný list z krajiny, kde sa narodili, vo Francúzsku môžu normálne žiť a získať tam občianstvo.

    „Úrady už teraz musia zapísať jedného z partnerov, ak je biologickým otcom dieťaťa. Súdy potom povolili druhému partnerovi dieťa ,priadoptovať‘. Ale aj tak je tu tlak, aby sa nemuselo chodiť za náhradnými matkami do zahraničia a aby sa obaja homosexuálni rodičia zapísali do rodného listu dieťaťa bez procesu súvisiaceho s adopciou, teda len na požiadanie u úradníka na matrike,“ uviedla Ludovine de La Rochèreová.

    Moderátora potom zaujímalo, či po šiestich rokoch od legalizácie manželstiev párov rovnakého pohlavia ustal tlak LGBT organizácií. „Naopak si trúfam povedať, že je to ešte horšie, respektíve situácia je zložitejšia,“ odvetila s tým, že už zďaleka nejde len o tie manželstvá, táto bitka je vraj z ich strany vyhraná. Teraz podľa nej nastoľujú ďalšie témy.

    „Odporcovia čohokoľvek, čo sa LGBT loby snaží pretlačiť, sú navyše označovaní za homofóbov a ostrakizovaní,“ poznamenala so slovami, že v rámci boja s homofóbiou vznikajú rôzne, z verejných zdrojov financované programy, ktoré sú často len hlásnou trúbou LGBT propagandy, a kto na to upozorní, z toho sa urobí homofób.

    „Hoci sa už homosexuáli domohli práv, ktoré požadovali, stále sa stavajú do rol obetí a požadujú viac. Z lekárskej starostlivosti by najradšej urobili službu, ktorá bude plniť ich priania. Budú volať po tom, že každý má právo na to, aby mal dieťa, čo je eticky sporná otázka. Je dieťa niečo, na čo by mal byť nárok? A potom je tu čo najširšia implementácia genderovej ideológie,“ uviedla a spomenula rozbitie tradičného delenia na mužov a ženy, zámenu termínov ako matka a otec za genderovo neutrálne, možnosť meniť si pohlavie podľa ľubovôle a vynucovať si oslovovanie preferovanými zámenami vrátane obskúrnych novotvarov pod hrozbou tvrdých sankcií.

    Rozhovor nájdete na webe Info.cz.

    autor: nab

     

    - Reklama -