Gál: Môj názor? Fašizmus nepatrí do slovenskej spoločnosti

    0
    Gábor Gál (Autor: TASR)

    Organizátorov protestu prišiel krátko podporiť pred budovu aj minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd). Okrem iného uviedol, že prišiel vyjadriť svoj občiansky názor, pričom si myslel, že po roku 1945 sa spoločnosť poučila z minulosti.  

    Päťčlenný senát správneho kolégia NS SR začal v pondelok krátko po 10.00 h opätovne na svojom verejnom pojednávaní rozhodovať vo veci prípadného rozpustenia parlamentnej ĽSNS. Do procesu pojednávania šéf rezortu spravodlivosti zasahovať, ako sám zdôraznil, nemôže, ale nevylúčil, že vyjadrí svoj názor po vynesení rozsudku. Fašizmus podľa neho nepatrí do slovenskej spoločnosti.

    Do spomínaného protestu iniciatívy sa zapojilo 11 osobností verejného života – medzi nimi Eva Mosnáková, slovenský neurológ Pavel Traubner, herečka Zuzana Kronerová, občiansky aktivista Ján Benčík, hudobník a organizátor festivalu Pohoda Michal Kaščák, publicisti a novinári Martin M. Šimečka, Marián Leško, politológ Grigorij Mesežnikov a ďalší, ktorí držali transparenty s 11 písmenami, ktoré tvoria dve slová názvu protestu.

     

    - Reklama -