Katolíci na Srí Lanke slávili po útokoch nedeľňajšiu omšu cez televíziu

    0
    Na snímke krv na stenách a soche Ježiša Krista v kostole sv. Sebastiána po explózii v meste Negombo na Srí Lanke 21. apríla 2019. (Autor: TASR)

    Kardinál Malcolm Ranjith, arcibiskup mesta Kolombo, celebroval zo svojej rezidencie bohoslužbu, ktorú odvysielala televízia. Zúčastnili sa na nej najmä kňazi a mníšky.

    Na konci omše kardinál prečítal list od pápeža Františka, v ktorom sa píše, že najvyšší pontifex sa modlí za to, aby sa srdcia stvrdnuté nenávisťou podvolili Božej vôli a priniesli mier a zmierenie všetkých ľudí.

    V Kostole sv. Antona, ktorý bol terčom útokov, pri ktorých zomrelo 257 ľudí, odslúžili kolombský arcibiskup omšu pre malú skupinku detí a mládeže s cieľom priniesť im vnútorný pokoj.  V nedeľu zostala väčšina kostolov zatvorených.

    Pred ich bránami stoja ozbrojení vojaci a polícia. Predstavitelia cirkvi nedeľňajšie omše, ktoré sa mali konať po prvý raz od masakru na kostoly a hotely, zrušili v dôsledku obáv z ďalších útokov. Zatvorené zostali do odvolania aj katolícke školy.

    V pondelok sa však majú na štátnych školách znovu otvoriť triedy pre žiakov od šiestej triedy. Polícia uviedla, že v nedeľu prehľadá budovy všetkých škôl.

    Pri koordinovaných útokoch na kostoly a hotely na Srí Lanke, ktoré spáchalo na Veľkonočnú nedeľu deväť samovražedných atentátnikov, zahynulo 257 ľudí vrátane mnohých detí a najmenej 40 cudzincov.

    - Reklama -