Laššáková figuruje v dvoch petíciách: LGBTI nepokladám za oblasť znevýhodnených skupín, píše sa v jednej z nich

    0
    Ľubica Laššáková (Autor: TASR)

    Signatári podpornej petície vo svojom postoji vyjadrujú názor, že dotačná výzva zameraná na podporu aktivít znevýhodnených skupín obyvateľstva sa nemôže vnímať len optikou záujmov LGBTI komunity, ale v celom rámci ako grantová podpora všetkých skupín so sťaženými životnými podmienkami.

    LGBTI nepokladajú za oblasť znevýhodnených skupín

    Teda i ľudí so zdravotným hendikepom, tých, ktorí žijú v sociálne znevýhodnenom prostredí, ale aj obetí týrania a zneužívania či starších ľudí, ktorí nenachádzajú pomoc v rodine.

    “Za cieľ dotácií poskytovaných na podporu znevýhodnených skupín pokladám pomoc týmto skupinám pri začlenení sa do spoločnosti a sebaprijatí. Rozširovanie ideológií LGBTI nepokladám za oblasť znevýhodnených skupín, ” uvádza text petície na podporu ministerky. Doteraz sa k nej pripojilo 10.559 osôb.

    Autori petície za odvolanie ministerky hovoria o jej nekompetentnosti

    Vyše 8000 ľudí (8032), naopak, podporuje petíciu za ministerkino odvolanie pre zasahovanie do odborných procesov a nekompetentnosť. 

    Podľa signatárov tejto petície je výsledkom reálnych rozhodnutí ministerky alarmujúco málo financií na príspevkové organizácie MK SR i ignorancia záujmov niektorých menšinových skupín.

    “Od nástupu do svojej funkcie nezískala ministerka Laššáková žiadnu autoritu medzi ľuďmi z kultúry,” tvrdia autori petície za odvolanie šéfky rezortu.

     

    - Reklama -