Zásah NAKA: Advokát poslanca NR SR obvinený z extrémizmu

    0
    Zo zásahu NAKA (Autor: Reprofoto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

    Spomínaných šesť osôb dnes prepustili.

    „V súvislosti s akciou Plukovník vyšetrovateľ protizločineckej jednotky NAKA obvinil jednu osobu z trestného činu založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd v súbehu so zločinom rozširovania extrémistických materiálov a prechovávania extrémistických materiálov,“ informuje dnes Polícia SR na svojej facebookovej stránke.

    Obvineným je podľa denníka spomínaný Polák.

    Zdroj: FB Polícia SR

     

    Polícia počas prehliadky zaistila viaceré nacistické symboly, napr. uniformu s hákovým krížom, odznaky.

    Podľa aktuality.sk slovenská advokátska komora odsudzuje akékoľvek prejavy extrémizmu a podporovanie a propagovanie totalitných ideológií a režimov.

    „Orgány činné v trestnom konaní majú zákonnú povinnosť informovať advokátsku komoru o vznesení obvinenia voči advokátovi. Bezodkladne po tom, ako nám bude oficiálne doručené uznesenie o vznesení obvinenia, bude sa touto vecou predsedníctvo SAK zaoberať a bude postupovať podľa zákona o advokácii,“ uviedla pre aktuality.sk hovorkyňa komory Alexandra Donevová.

    Ak Poláka právoplatne odsúdia, komora ho vyčiarkne zo zoznamu advokátov.

    Za založenie alebo podporu extrémistickej skupiny, príp. rozširovanie extrémistických materiálov hrozí jeden rok až päť rokov väzby.

    Meno advokáta Poláka sa spájalo aj s obhajovaním mafiánskeho bosa Mikuláša Černáka. Podľa denníka sme.sk sa meno Poláka spája aj s Alexandrom Salmanovom v kauze podplácania bývalej riaditeľky Daňového úradu v Šamoríne.

    Pred advokáciou bol Polák príslušníkom SIS a spomína sa aj v spise Gorila.

    Autor: Redakcia

     

    - Reklama -