Išiel po novinároch aj úradník z ústredia práce?

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Do kauzy sledovania novinárov mal byť zapletený aj riaditeľ odboru hmotnej núdze a sociálnych dávok z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) Juraj Škríp. Ten mal pred pár rokmi poslať sociálnu kontrolu do domu novinárky Moniky Tódovej. Informovali o tom Denník N a televízia Markíza a jej spravodajský portál tvnoviny.sk

    “Povedal mi, že to je námatková kontrola, že náhodne zo spisu jeho nadriadený pán Škríp vybral môj spis. Ja som si celý ten priebeh kontroly nahrala,” povedala pre TV Markíza readaktorka Tódová.

    Podľa ich informácií už policajti Juraja Škrípa vypočuli a pýtali sa ho na jeho účasť pri sledovaní novinárov. Vraj sa k nej mal priznať. “Muž bol zamestnancom ÚPSVaR-u päť rokov,” uviedla Markíza.

    “Sme znepokojení. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny sa túto správu dozvedá od vás a do dnešného dňa nebolo orgánmi činnými v trestnom konaní nijako informované. Samotný zamestnanec 20. mája 2019 požiadal o skončenie pracovného pomeru dohodou, už nie je zamestnancom ústredia,” povedala TV Markíza hovorkyňa ústredia Jana Lukáčová.

    - Reklama -