VIDEO Polícia: Samozrejme, že nám je ľúto. Toto je však absurdné

    0
    Na snímke policajti zasahujú pri mieste činu po streľbe na Obchodnej ulici v Bratislave 31. mája 2019 (Autor: TASR)

    Policajti komentujú rétoriku kritikov, ktorí sa do nich “obuli” v súvislosti s piatkovým incidentom v Bratislave. Ten skončil streľbou v centre hlavného mesta na Obchodnej ulici, pričom pri snahe zadržať útočníka sa nešťastne zranilo aj 15-ročné dievča.

    „Po včerajšom zásahu sa ako pri akomkoľvek inom policajnom či nepolicajnom prípade objavilo na internete množstvo profesionálnych analytikov a odborníkov, ktorí by postupovali úplne inak a ktorí hodnotili celý zásah, a okamžite zosmiešňovali prácu iných,” uvádza dnes na sociálnej sieti polícia, pričom kritické reakcie časti verejnosti označila za absurdné: „Samozrejme, že nám je ľúto, že pri zásahu bola zranená nezúčastnená osoba, a preto celý postup bude vyšetrovať Úrad inšpekčnej služby vrátane toho, ako vôbec bola zranená. Ak policajti pochybili, úrad voči nim bude konať, ale je absurdné, aby ktokoľvek – od -násťročných detí po seniorov vynášal súdy okamžite na internete z pohodlia svojho domova, keď každému je zrejmé, že on sám by v takejto reálnej situácii nemohol nikdy nahradiť policajtov. Už nie papier, ale diskusie znesú všetko, že…”

    Polícia pripomína, že ešte v piatok zverejnila video, z ktorého bolo podľa nej zrejmé, že uniformovaní muži odohnávali okoloidúcich ľudí, ktorí vraj nemali žiadnu sebazáchovu.

    „Útočníka si nakrúcali na mobily, prípadne išli okolo s nákupom, akoby sa nič nedialo. Policajti zasiahli okamžite až potom, keď napadol jedného z nich za neustáleho kriku, že zabije všetkých vrátane policajtov,” vysvetľuje polícia, ktorú na druhej strane teší, že počet pozitívnych príspevkov na sociálnej sieti prevážil.

    „Dostali sme od vás aj podporné súkromné správy. Ďakujeme,” dodáva Policajný zbor SR.

    Autor: Redakcia

    - Reklama -