Trump ukončil návštevu Británie a odletel do Írska

    0
    Britská premiérka Theresa Mayová (vpravo) a americký prezident Donald Trump počas pešieho presunu na Ministerstvo zahraničných vecí na tlačovú konferenciu Londýne (Autor: TASR)

    Trump niekoľko hodín pred odchodom z Británie na Twitteri napísal, že v Spojenom kráľovstve sa mu “nemohlo dostať vrúcnejšieho prijatia”, aké mal “od členov kráľovskej rodiny i ľudu”. “Náš vzťah nikdy nebol lepší a ja už vidím, ako sa črtá veľmi veľká obchodná dohoda,” napísal vo svojom príspevku. 

    Trump bol na oficiálnej návšteve v Spojenom kráľovstve od 3. do 5. júna, pričom sa stretol s členmi kráľovskej rodiny, odchádzajúcou premiérkou Theresou Mayovou i ďalšími politickými a inými lídrami.

    Svoju návštevu zakončil v stredu na ceremónii v juhoanglickom meste Portsmouth, kde sa zišli svetoví lídri, aby si  pripomenuli 75. výročie začiatku operácie Overlord, teda vylodenia spojeneckých vojsk vo francúzskej Normandii, ktoré sa považuje za jednu z prelomových udalostí druhej svetovej vojny.

    Z Írska sa Trump už vo štvrtok presunie do Francúzska na oslavy 75. výročia operácie Overlord, pričom stretnúť by sa mal i s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom.

     

    - Reklama -