Zastavia poslanci staré exekúcie? Dozvieme sa už v pondelok

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Na programe schôdze je aj utorková (25. 6.) opakovaná voľba kandidátov na ústavných sudcov. Poslanci totiž minulý týždeň nezvolili chýbajúcich šiestich kandidátov, podarilo sa im zvoliť len jedného kandidáta, ktorým je Radoslav Procházka.

    Plénum stále neposunulo hlave štátu potrebný počet kandidátov, čiže 18, spolu zvolili zatiaľ 13. V utorok poobede má prísť na rad tiež novela tlačového zákona, ktorou chce koalícia opäť zaviesť právo na odpoveď pre politikov.

    Plénum má definitívne rozhodnúť napríklad o tom, či sa zastavia staré exekúcie. Poslanci majú hlasovať aj o zmenách v protischránkovom zákone a novele Trestného zákona, ktorá predpokladá podmienečné prepustenie doživotne odsúdených väzňov.

    V stredu (26. 6.) majú poslanci na programe rokovanie o novele školského zákona, ktorú do parlamentu predložili predseda školského výboru Ľubomír Petrák (Smer-SD), Eva Smolíková (SNS) a Péter Vörös (Most-Híd).

    Novela má zaviesť povinné predprimárne vzdelávanie od piatich rokov. 

    Snemovňa má budúci týždeň prerokovať aj poslanecké návrhy v rámci sociálneho balíčka. Rokovať majú o 10-percentnej DPH na potraviny, časopisy a periodiká z dielne SNS, ako aj o príspevku na športovú činnosť. Most-Híd zase navrhuje zvýšenie nezdaniteľnej časti základu dane.

    - Reklama -