Minář: Stačí nám, keď premiérom nebude Babiš

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

     

     

    „Tie problémy sa len prehlbujú, a ak nerezignuje, tak sa na tom asi nič nezmení,“ podotkol Minář k nedeľňajším demonštráciám na Letnej. Podľa jeho slov by spolku stačilo, keby došlo k výmene premiéra za niekoho z hnutia ANO, kto by nemal taký problém.

    „Pre nás je neprijateľné, aby v demokratickej krajine človek s takým konfliktom záujmov, trestne stíhaný, priamo všetko kontroloval a riadil. Ak bude táto podmienka splnená, tak budeme naďalej monitorovať, čo robí hnutie ANO aj Andrej Babiš, ale nebude také veľké naštvanie ľudí a minimálne formálne bude všetko v poriadku,“ dodal Minář.

    A opäť odmietol aj to, že by išiel do politiky. Aj naďalej chce spolu so svojou iniciatívou zostať nadstraníckou občianskou aktivitou. „Myslíme si, že politické strany sú dôležité, a nakoniec to riešenie problému musí byť aj vo voľbách,“ uviedol Minář, ale doplnil, že sila jeho spolku spočíva v tom, že dokáže spájať rôznych ľudí s rôznymi názormi.

    „Moja rola je teraz zostať lídrom občianskeho nadstraníckeho hnutia. To je moja zodpovednosť, to je môj diel práce. A držím palce všetkým, ktorí do tej politiky idú. Nech ich tam chodí čo najviac. Ale pre mňa osobne to teraz nie je na stole,“ uzavrel.

     

    - Reklama -