Lajčák reagoval na Danka: Som dosť nešťastný

    0
    Na kombosnímke zľava Miroslav Lajčák a Andrej Danko (Autor: TASR)

    “Vysielame signály, že nemáme jednotnú líniu zahraničnej politiky, z čoho som ja ako minister zahraničných vecí dosť nešťastný,” priznal Lajčák, ktorý niektoré sporné výroky pripisuje blížiacim sa voľbám.

    Aj vláda podľa jeho slov vie, že svet má štyri strany. “Ale to neznamená, že by sme mali niektoré veci robiť natruc a demonštrovať, že neberieme vážne programové vyhlásenie vlády,” konštatoval Lajčák.

    Zdôraznil tiež, že je ministrom zahraničných vecí, nie “minister pre vysvetľovanie výrokov pána Danka”. Lajčák je napriek tomu presvedčený, že Slovensko je jasne ukotvené a v zahraničí vnímajú najmä konanie vlády.

    Predseda parlamentu Andrej Danko pomerne často navštevuje Rusko a aj aktuálne sa tam nachádza. V stredu (3.7) sa Danko v Kazani vyjadril, že “tým, že sme v Európskej únii, žijeme v bubline.”

    V pondelok (1.7) zase v Moskve pri otvorení slovensko-ruského podnikateľského fóra spochybnil opodstatnenosť sankcií EÚ voči Rusku, keď uviedol, že sú zbytočné a profituje z nich najmä samotné Rusko rozvojom svojej domácej výroby. 

    “Realita života Ruskej federácie je taká, že práve to pomohlo ruskému národu stmeliť sa,” vysvetlil Danko. 

    Nedávno na lídra SNS reagovala aj prezidentka Zuzana Čaputová v súvislosti s jeho návštevou BIeloruska, počas ktorej pozval na Slovensko prezidenta Alexandra Lukašenka.

     “Prezidenta by mal pozvať prezident republiky,” vysvetlila Čaputová, ktorá zároveň oznámila bieloruskému prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi, že pozvanie na oslavy SNP, ktoré mu počas svojej návštevy adresoval Danko, nie je z prezidentskej úrovne. 

    - Reklama -