Iračan Ali znásilnil a zavraždil 14-ročnú Nemku. Psychiatrička povedala, že by to urobil znovu. A to nie je všetko. Teraz padol rozsudok

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Dvadsaťdvaročný Ali Bashar sa už, pravdepodobne, nikdy nenadýchne vzduchu na slobode. Až do smrti sa bude na modrú oblohu pozerať len cez mreže svojej cely, prípadne z väzenského dvora. Za mreže ho dostalo priznanie, že 23. mája 2018 zabil štrnásťročnú Susannu. Popieral však, že by ju pred tým znásilnil. Súd však dospel k názoru, že občan Iraku je mimoriadne nebezpečnou osobou, dievča naozaj znásilnil a svoj hrozný čin spáchal len preto, že dievča jednoducho chcel.

    Prísny trest dostal Bashar aj za to, že podľa súdu nad svojím činom neprejavil žiadnu ľútosť.

    Susannina matka Diana Feldmannová prísny rozsudok ocenila. Sudca Jürgen Bonk si podľa nej zaslúži uznanie za to, že siahol práve po doživotnom treste, aj keď jej to dcéru už nevráti.

    Psychiatrička Hildegard Müllerová o Iračanovej vine nepochybuje. Je dokonca toho názoru, že existuje veľké riziko, že sa podobného činu dopustí znovu, ak sa ešte niekedy ocitne na slobode. „Možno očakávať, že spácha ďalšie sexuálne trestné činy. Obeťou by sa mohlo stať každé dievča, ktoré sa Basharovi zapáči,“ varovala odborníčka.

    Server nemeckého denníka dodal, že Ali Bashar bude súdený ešte v jednom prípade. Spolu so svojím známym Mansoorom Q. – asi štrnásťročným – mal Bashar znásilniť jedenásťročné dievča. Súdne pojednávanie prebehne za zatvorenými dverami.

    Celý článok v nemčine si môžete prečítať TU, ďalšie informácie nájdete TU.

    - Reklama -