Macrona na Champs-Élysées vypískali

    0
    Na snímke v popredí naľavo francúzsky prezident Emmanuel Macron a vpravo náčelník generálneho štábu francúzskej armády generál Francois Lecointre počas slávnostnej vojenskej prehliadky v Paríži v nedeľu 14. júla 2019. (Autor: TASR)

    Spravodajský portál France Info spresnil, že k incidentu došlo, keď Macron v spoločnosti veliteľa hlavného štábu francúzskej armády počas jazdy veliteľským vozidlom zdravil zhromaždené jednotky.

    Ako informovala televízia France 2, narušiteľmi bola skupina 20 až 50 demonštrantov, ktorí stáli uprostred davu divákov prizerajúcich sa defilé. 

    Niektorí z aktivistov skandovali aj “Macron demisiu” a následne vypustili žlté balóny – nový symbol protivládneho protestného hnutia žltých viest, dodala France 2. 

    Podľa televízie BFM sa títo aktivisti v čase prejazdu veliteľského auta demonštratívne otočili Macronovi chrbtom a vypískali ho.

    BFM dodala, že títo demonštranti nemohli mať počas svojej akcie na Champs-Élysées oblečené žlté bezpečnostné vesty, ktoré sa vlani na jeseň stali symbolom protivládneho hnutia. 

    Ako vysvetlila BFM, polícia im ich zrejme zhabala počas osobnej prehliadky, ktorou musel prejsť každý z divákov. BFM špekulovala, že práve z tohto dôvodu aktivisti na seba upozornili žltými balónmi. 

    Macron sa po obhliadke jednotiek presunul na Námestie svornosti, kde v spoločnosti hláv štátov a vlád viacerých európskych krajín sledoval slávnostnú vojenskú prehliadku.

    - Reklama -