Migrácia? Vážne správy. Ide o Nemecko

    0
    Český publicista Marian Kechlibar (Autor: Archív MK)

    Kechlibarovi sa zdá hrozivé, že podpredseda poslaneckej frakcie CDU Thorsten Frei prišiel s myšlienkou presadiť prerozdeľovací mechanizmus tajne, aby proti tomu občania jednotlivých členských krajín EÚ veľmi neprotestovali.

    „V zásade podporujeme stanovisko spolkovej vlády. Sú však veci, ktoré by sa mali urobiť, ale radšej o nich nehovoriť na verejnosti – a vytvorenie mechanizmu na rozdeľovanie ľudí zachránených na mori medzi členské štáty medzi ne zaiste patrí,“ povedal nemecký poslanec.

    Podľa matematika Mariana Kechlibara sa vlastne niet čo diviť, keď Nemecko už mnoho a mnoho rokov riadi veľká koalícia konzervatívneho tandemu CDU/CSU kancelárky Angely Merkelovej a sociálnej demokracie. Kechlibar v texte na svojom webe poznamenal, že kým sa nezmení vládna garnitúra, nezmenia sa ani myšlienky, ktoré z jej strany vychádzajú.

    V závere svojho článku matematik Kechlibar neváhal a namaľoval, ako sa hovorí, čerta na stenu. Zeleného čerta. Keď je totiž reč o výmene politickej garnitúry v Nemecku, môže to tiež znamenať, že v nemeckom parlamente významne zosilnejú Zelení.

    „Nerád vás desím, ale podľa nedeľňajšieho prieskumu by z budúcich volieb mohla veľmi tesne vyjsť väčšina pre zeleno-červeno-červenú koalíciu. A to by sme ešte len videli zaujímavé iniciatívy, priatelia. Myšlienka byť Vorreiterom (predvojom – pozn. red.) Európy či celého sveta je zvlášť u nemeckých Zelených veľmi zakorenená,“ uzavrel matematik.

    Články nájdete na webe irozhlas.cz a Kechlibar.net.

     

    - Reklama -