Slobodník už podniká právne kroky. Rajtár pôjde pred inšpekciu, predpokladá Lučanský

    0
    Jozef Rajtár (Autor: TASR)

    „Podozrenie z prepojenia na albánsku mafiu už pred rokmi preveroval Úrad inšpekčnej služby na základe anonymu. Prepojenie sa nepotvrdilo, čo už bolo v minulosti medializované niekoľkokrát,” uviedol Lučanský. Tlačovka bola podľa neho chaotická a informačne slabá.

    Policajný prezident predpokladá, že poslanec Rajtár bude predvolaný inšpekciou, ktorá ho požiada o odovzdanie informácií, ktoré má. „Ak vyšetrovateľ vyhodnotí, že ide o trestný čin, podľa toho budem konať v súvislosti s Bernardom Slobodníkom,” dodal Lučanský.

    Na otázky TASR týkajúce sa jeho možných prepojení na údajne obžalovaného Petra P., ktorý sa mal dopustiť podľa Rajtára daňových podvodov, Slobodník neodpovedal s odkazom na to, že v súvislosti s tlačovou besedou Rajtára „podniká právne kroky“.

    Rajtár na tlačovke obvinil riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka z prepojení na Petra P., ktorý má byť obžalovaný v súvislosti s jeho nedoplatkom na daniach. Policajného prezidenta Milana Lučanského vyzýva na jeho odvolanie.

    „Ešte za komunizmu stihol byť v ŠTB,“ uviedol Rajtár na margo Slobodníka. S Petrom P. sa podľa neho poznajú z Levíc, kde majú obaja žiť, tráviť spolu voľný čas a vlastniť nehnuteľnosti v rovnakej bytovke. Slobodníkova dcéra mala na sociálnej sieti fotky s autom, ktoré má byť napísané na jednu z firiem Petra P.

    Podľa Rajtára má Peter P. nedoplatok na daniach vo výške vyše štyroch miliónov eur. Firmy, na ktoré poslanec odkazuje, majú konateľov a spoločníkov vedených ako rôzne zahraničné osoby z Maďarska a Rumunska. Peter P. v nich už nefiguruje. Rajtár reagoval, že firmy boli prepísané na „rôzne nekontaktné osoby“. 

     

     

    - Reklama -